/ DROG, CIGI, ALKOHOL / alkohol

DROG, CIGI, ALKOHOL alkohol kategória (104)

Cikkünkből megtudhatod, hogy vajon valóban csak a nagyivók lesznek-e másnaposak, és hogy a valóban a bor-e a legjobb választás, ha el szeretnéd kerülni a másnaposságot. Most lerántjuk a leplet a mítoszokról, olvass csak tovább!
2014-01-01 1 hozzászólás

- hirdetések -

A szeszes italok manapság egyre inkább az életünk részei. Ha buliba, esti kiruccanásra megyünk, szinte elkerülhetetlen, hogy ne találkozzunk össze a szeszes italok valamilyen fajtájával. Az alkohol egyre népszerűbb a fiatalok között, mivel oldja a feszültséget, a gátlásokat, valamint fel tudja erősíteni örömünket, ha jó társaságban fogyasztjuk feledteti a bánatot, és tompítja az érzékeket.
2014-01-01 Nincs hozzászólás
A másnaposságot egyrészről az alkohol mérgező hatása okozza, másrészt a jelentkező elvonási tünetek.
2014-01-01 2 hozzászólás
Az alkohol úgy hat az elmédre, mint egy mindent elsöprő ár. A „viccesen” részegtől a nagyon részeg szintig eljutva, már az sincs messze, hogy kórházban köss ki, vagy esetleg alkoholmérgezésed legyen, és meghalj a túl sok alkohol miatt!
2013-12-31 Nincs hozzászólás
Az alkohol a legelterjedtebb tudatmódosító szer a világon, így hazánkban is. Míg felnőttkorban a rendszeres fogyasztás okozza a legnagyobb problémát, addig a fiataloknál az alkalmi, nagy mennyiségű bevitel jelenthet komoly veszélyt.
2013-12-31 Nincs hozzászólás
A tivornyázás komolyan károsíthatja a fiatalok még fejlődésben lévő agyát. És itt nemcsak a pillanatnyi emlékezetkiesésre kell gondolnunk...
2013-12-30 Nincs hozzászólás
Fiatalokat kérdeztünk meg arról, miért bánták meg, hogy alkoholt fogyasztottak. Történeteik tanulságosak és példaértékűek, ezek után érdemes elgondolkoznod arról, hogy miért fontos a mértéktartás és megéri-e csak a buli vagy a haverok miatt piálni.
2013-12-30 Nincs hozzászólás
Néhány alkohol hisztamin tartalma kifejezetten magas, így az arra érzékenyeknél panaszokat okozhat.
2013-12-12 Nincs hozzászólás
Az ittasságnak több fokozata ismert, melyet a véralkoholszintek alapján szokás osztályozni. Ugyanazon mennyiségű alkohol a különböző személyeknél más-más fokú ittasságot-részegséget okoz, köszönhetően az egyéni toleranciának. Nagyobb mennyiségű ital fogyasztása vagy alacsonyabb alkoholtolerancia súlyos mérgezést okozhat.
2013-11-23 Nincs hozzászólás
Mindkettő függőséget okozhat, ami aztán szakember segítségét igényli. Tisztában vagyunk vele, hogy az alkohol hozzájárul a máj károsodásához, de néhány kutatás még azt is feltételezi, hogy az alkohol kis(!) mennyiségben előnyös lehet az egészséged szempontjából.
2013-10-19 Nincs hozzászólás
Egy friss tanulmány szerint az egyszerre elfogyasztott alkohol mennyisége közvetlenül befolyásolja, hogy az illető milyen eséllyel fog meggondolatlan szexuális cselekményt folytatni.
2013-10-04 Nincs hozzászólás
Az alkohol egy olyan kábítószer, amelyet bár hosszú távon lehet használni, súlyos károkat okozhat a testben és a lélekben. A fizikai következményeken túl lélektani függőséghez is vezethet.
2013-09-28 Nincs hozzászólás
Szereted az idődet a hobbiddal tölteni? Vagy szinte megszállottja vagy valaminek? Mi a különbség a hobby, a szenvedély és szenvedélybetegség között?
2013-09-21 Nincs hozzászólás
Az amerikai fiatalok jelentős része fogyasztott már alkoholt, és igen sokan vannak, akik drogokat is kipróbáltak. A drog- és alkoholfüggőséggel küzdők jelentős része tinédzser korában kezdte el a függőségét okozó szereket fogyasztani.
2013-09-11 Nincs hozzászólás
Lehet jó a buli cigi és pia nélkül? Lehet élvezni a zenét bármilyen kábulást okozó szer nélkül? Vastag Csaba, Dj Dominique, Krizbai Teca és Kocsis Tibor szerint igen, akik egy hatalmas és ingyenes tanévzáró partit tartottak csütörtökön, hogy megmutassák, igenis lehet jól szórakozni alkohol és egyéb tudatmódosítók nélkül is.
2013-08-19 Nincs hozzászólás
<<  1 2 3 4 ... 7  >  >>