/ DROG, CIGI, ALKOHOL / alkohol

DROG, CIGI, ALKOHOL alkohol kategória (106)

A szüleid elengedtek buliba. Szeretnél sokáig, jókedvűen ünnepelni, s bár szüleid bizonyára óva intettek a felelőtlen alkoholfogyasztástól, sokakban felmerülhet a tévhit, mely szerint: ha koffeint keversz szeszes itallal, a koffein élénkítő hatása ellensúlyozza az alkohol hatását.
2014-02-07 1 hozzászólás

- hirdetések -

Mondtad már valaha, hogy tényleg megbántad? De ekkor nemcsak fizikailag vagy rosszul - másnaposság -, hanem lelkileg is. Viszont ezen már nem tudsz változtatni.
2014-01-17 Nincs hozzászólás
Persze, tudom, majdnem mindenki iszik egy buli alkalmával. De nem árt tudni, hogy pontosan hol a határ!
2014-01-02 12 hozzászólás
Kedves Szakértő! Az apukám alkoholista, és azt tanácsolták, hogy ezért tartózkodjak az alkoholtól. Idén kezdtem az egyetemet, és úgy tűnik, hogy a legtöbb barátom gyakran jár olyan partikra, ahol alkohol is sűrűn fogy. Néha iszok velük, de utána mindig bűntudatom van, és aggódom, mert eszembe jut apám problémája. Nehéz itt az alkoholt kerülni, de az apukám mintáját sem szeretném követni. Bármilyen tanács segítene. Előre is köszönöm.
2014-01-02 Nincs hozzászólás
Némi matematikai és kémiai fejtörővel bemutatjuk, hogyan számolható ki a véralkoholszint. Kellemes töprengést!
2014-01-01 Nincs hozzászólás
Egy féktelen parti gyakran vezet alkoholmérgezéshez. Cikkünkből megtudhatod, mit tehetsz ilyenkor.
2014-01-01 Nincs hozzászólás
Cikkünkből megtudhatod, hogy vajon valóban csak a nagyivók lesznek-e másnaposak, és hogy a valóban a bor-e a legjobb választás, ha el szeretnéd kerülni a másnaposságot. Most lerántjuk a leplet a mítoszokról, olvass csak tovább!
2014-01-01 1 hozzászólás
Az alkohol úgy hat az elmédre, mint egy mindent elsöprő ár. A „viccesen” részegtől a nagyon részeg szintig eljutva, már az sincs messze, hogy kórházban köss ki, vagy esetleg alkoholmérgezésed legyen, és meghalj a túl sok alkohol miatt!
2013-12-31 Nincs hozzászólás
A tivornyázás komolyan károsíthatja a fiatalok még fejlődésben lévő agyát. És itt nemcsak a pillanatnyi emlékezetkiesésre kell gondolnunk...
2013-12-30 Nincs hozzászólás
Fiatalokat kérdeztünk meg arról, miért bánták meg, hogy alkoholt fogyasztottak. Történeteik tanulságosak és példaértékűek, ezek után érdemes elgondolkoznod arról, hogy miért fontos a mértéktartás és megéri-e csak a buli vagy a haverok miatt piálni.
2013-12-30 Nincs hozzászólás
Néhány alkohol hisztamin tartalma kifejezetten magas, így az arra érzékenyeknél panaszokat okozhat.
2013-12-12 Nincs hozzászólás
Az ittasságnak több fokozata ismert, melyet a véralkoholszintek alapján szokás osztályozni. Ugyanazon mennyiségű alkohol a különböző személyeknél más-más fokú ittasságot-részegséget okoz, köszönhetően az egyéni toleranciának. Nagyobb mennyiségű ital fogyasztása vagy alacsonyabb alkoholtolerancia súlyos mérgezést okozhat.
2013-11-23 Nincs hozzászólás
Mindkettő függőséget okozhat, ami aztán szakember segítségét igényli. Tisztában vagyunk vele, hogy az alkohol hozzájárul a máj károsodásához, de néhány kutatás még azt is feltételezi, hogy az alkohol kis(!) mennyiségben előnyös lehet az egészséged szempontjából.
2013-10-19 Nincs hozzászólás
Egy friss tanulmány szerint az egyszerre elfogyasztott alkohol mennyisége közvetlenül befolyásolja, hogy az illető milyen eséllyel fog meggondolatlan szexuális cselekményt folytatni.
2013-10-04 Nincs hozzászólás
Az alkohol egy olyan kábítószer, amelyet bár hosszú távon lehet használni, súlyos károkat okozhat a testben és a lélekben. A fizikai következményeken túl lélektani függőséghez is vezethet.
2013-09-28 Nincs hozzászólás
<<  1 2 3 4 ... 8  >  >>