/ BETEGSÉGEK / depresszió

BETEGSÉGEK depresszió kategória (79)

A pubertás idején előfordulhat emlőduzzanat a fiúknál is, de felnőtt férfiaknál is tapasztalható. A jelenség okai nem ismertek, a legújabb vélekedések szerint a hormonháztartás egyensúlyának felbomlása okozhatja.
2010-09-24

- hirdetések -

Azok a fiatalok, akik túl sok időt töltenek az internet előtt, hajlamosabbak a depresszióra - egy ausztrál kutatás szerint.
2010-09-15
Ha mást nem is tudsz az egész témáról, egy valamit fontos, hogy az eszedbe véss! A fogyatékos emberek ugyanúgy élnek szexuális életet!
2010-09-11
Tudtad, hogy a fiatal korban hiperaktívnak, figyelemzavarosnak kikiáltott gyerekek valójában Asperger-szindrómások? A betegség főleg a fiúkat érinti, jellemzője, hogy a közösségi lét íratlan szabályaival folyamatosan összeütközésbe kerülnek, merev belső szabályrendszerükhöz görcsösen ragaszkodnak.
2010-08-14
A „mindent a szépségért és a vonzó külsőért” jelmondatot mindeddig szinte kizárólag a nőkkel hozták összefüggésbe, ám a jelek arra utalnak, hogy a férfiak is nyakig benne vannak. A táplálkozási zavarokkal küzdő tizenéves fiúk száma napjainkban drasztikusan nő.
2010-07-30
Facebookon behálózta, majd elcsalta a lányt kirándulni egy 19 éves szlovákiai fiú. A 22 éves áldozat holttestét másnap találták meg, Nitrica határában - elásva.
2010-07-29
Ha úgy gondolod, hogy a hangos zene hallgatása semmilyen károsodással nem jár, akkor tévedsz. Ha azt hiszed, hogy bírod még a strapát és bírni is fogod addig, amíg nem gondolod úgy, hogy az olvasás csendesebb nyugodtabb elfoglaltság, akkor is tévedsz. Sajnos a hallási problémák a mai modern lejátszók miatt sokkal hamarabb is jelentkezhetnek, mint a nyugdíjas kor.
2010-07-14
Már moziban a kamaszok legújabb kedvence a Twilight sorozat legújabb filmje, mely egyik főszereplője a vérfarkas Jacob. Felmerül a kérdés, vajon valóban léteznek-e vérfarkasok, és mi áll a vérfarkas legenda mögött?
2010-07-01
A Leeds-i Egyetem kutatói állításuk szerint egyértelmű bizonyítékot találtak arra vonatkozóan, hogy egyre több az olyan számítógép-használó, akik körében kényszeres jelleget öltött az internetezés: az átlagos függő a való életben minimalizálja a társas érintkezések számát, és sokkal inkább a virtuális térben – chatszobákban és online-közösségekben – éli életét. A brit kutatók hangsúlyozzák, hogy a világhálón való szörfölés teljes függőséghez is vezethet, s ez a mentális egészségi állapotot is negatívan befolyásolja.
2010-05-30
A Marfan szindróma extrém hosszú végtagokkal járó, ritka betegség. Több híres emberről is feltételezik, hogy ebben szenvedett, így például Paganiniről és Lincolnról is vannak ilyen feljegyzések.
2010-05-28
A német tini emo banda, a Tokio Hotel gitárosa túladagolta a viagrát. Mi történik, ha valaki túl sokat vesz be az erekciót segítő gyógyszerből?
2010-05-17
Tizenhárom éves öcsém gyógyszereket szed depresszió és figyelemhiányosság (ADD) ellen. Nekem úgy rémlik, mielőtt elkezdte szedni őket, sose volt depressziós.
2010-05-04
A trichotillomániás emberek saját testszőrzetüket tépik ki, tépkedik a hajukat, szemöldöküket, szempilláikat, szeméremszőrzetüket. A kitépdesett maroknyi haj, szempilla helyét éktelenkedő kopasz folt hirdeti. A hajszálaikat egyenként tépkedők sokszor játszadoznak a kitépett szálakkal, sőt a problémával küszködők fele szájába veszi és lenyeli a kihuzigált hajat.
2010-04-24
Az ételek és a helyes táplálkozás gyakran megjelennek ezen az oldalon, és most néhány nem túl kellemes evészavarról szeretnénk tudóstani. Reméljük neked sikerül elkerülnöd mindegyiket.
2010-03-03
A gazdag Hollywoodi hírességek bizarr kúrákat, és alternatív kezelési módokat használnak Gwyneth Paltrowtól Uma Thurmanig. Az izgalmastól, a furcsán át, az egyszerű hülyeségig, néhányan kipróbálnak majdnem mindent, hogy meggyógyítsák fájó testrészeiket és a hírességek a leglátványosabb használói a korántsem átlagos megoldásoknak.
2010-02-21
<<  1 ... 3 4 5 6  >>