/ BETEGSÉGEK / depresszió

BETEGSÉGEK depresszió kategória (84)

Egy új, holland kutatás szerint minden 900. tininek van krónikus fáradtság szindrómája, ami igen ritka, de annál súlyosabb.
2011-05-23

- hirdetések -

Ki szállna vitába azzal a ténnyel, hogy az állatok pozitív hatással vannak közérzetünkre? Az alternatív gyógyászati kutatások eredményeire alapozva egyre több ember számára körvonalazódik, hogy az állatok igen nagy hatással vannak az egyén közérzetére, különösen, ha a beteg depresszióban szenved.
2011-05-01
Habár lejártak a depresszió elleni kezeléseid, mégis ezt a cikket olvasod. Ez azt jelenti, hogy újra fontolóra vetted a depresszió elleni küzdelmet, és ez jó dolog.
2011-04-16
Habár minden tinédzserre másképpen van hatással, a mániás depressziónak mégis vannak jellemző jelei. A bipoláris zavar egy mentális betegség, melyben a tünetek a hangulatingadozással változnak mániás és depresszív fázis között, a betegek hol súlyos mélypontokat, hol feldobottságot élnek át.
2011-04-11
Néhány diák nyugtatóktól lett rosszul az iskolában - sajnos egyre gyakrabban fordul elő a híradásokban a kisgyerekek begyógyszerezéséről szóló eset. A WEBBeteg, egy konkrét pécsi történet okán kérdezte Dr. Ács Gábor oxyológust a gyógyszerek veszélyeiről.
2011-02-12
A pubertás idején előfordulhat emlőduzzanat a fiúknál is, de felnőtt férfiaknál is tapasztalható. A jelenség okai nem ismertek, a legújabb vélekedések szerint a hormonháztartás egyensúlyának felbomlása okozhatja.
2010-09-24
Azok a fiatalok, akik túl sok időt töltenek az internet előtt, hajlamosabbak a depresszióra - egy ausztrál kutatás szerint.
2010-09-15
Ha mást nem is tudsz az egész témáról, egy valamit fontos, hogy az eszedbe véss! A fogyatékos emberek ugyanúgy élnek szexuális életet!
2010-09-11
Tudtad, hogy a fiatal korban hiperaktívnak, figyelemzavarosnak kikiáltott gyerekek valójában Asperger-szindrómások? A betegség főleg a fiúkat érinti, jellemzője, hogy a közösségi lét íratlan szabályaival folyamatosan összeütközésbe kerülnek, merev belső szabályrendszerükhöz görcsösen ragaszkodnak.
2010-08-14
A „mindent a szépségért és a vonzó külsőért” jelmondatot mindeddig szinte kizárólag a nőkkel hozták összefüggésbe, ám a jelek arra utalnak, hogy a férfiak is nyakig benne vannak. A táplálkozási zavarokkal küzdő tizenéves fiúk száma napjainkban drasztikusan nő.
2010-07-30
Facebookon behálózta, majd elcsalta a lányt kirándulni egy 19 éves szlovákiai fiú. A 22 éves áldozat holttestét másnap találták meg, Nitrica határában - elásva.
2010-07-29
Ha úgy gondolod, hogy a hangos zene hallgatása semmilyen károsodással nem jár, akkor tévedsz. Ha azt hiszed, hogy bírod még a strapát és bírni is fogod addig, amíg nem gondolod úgy, hogy az olvasás csendesebb nyugodtabb elfoglaltság, akkor is tévedsz. Sajnos a hallási problémák a mai modern lejátszók miatt sokkal hamarabb is jelentkezhetnek, mint a nyugdíjas kor.
2010-07-14
Már moziban a kamaszok legújabb kedvence a Twilight sorozat legújabb filmje, mely egyik főszereplője a vérfarkas Jacob. Felmerül a kérdés, vajon valóban léteznek-e vérfarkasok, és mi áll a vérfarkas legenda mögött?
2010-07-01
A Leeds-i Egyetem kutatói állításuk szerint egyértelmű bizonyítékot találtak arra vonatkozóan, hogy egyre több az olyan számítógép-használó, akik körében kényszeres jelleget öltött az internetezés: az átlagos függő a való életben minimalizálja a társas érintkezések számát, és sokkal inkább a virtuális térben – chatszobákban és online-közösségekben – éli életét. A brit kutatók hangsúlyozzák, hogy a világhálón való szörfölés teljes függőséghez is vezethet, s ez a mentális egészségi állapotot is negatívan befolyásolja.
2010-05-30
A Marfan szindróma extrém hosszú végtagokkal járó, ritka betegség. Több híres emberről is feltételezik, hogy ebben szenvedett, így például Paganiniről és Lincolnról is vannak ilyen feljegyzések.
2010-05-28
<<  1 ... 3 4 5 6  >>