alkohol
#Betegségek

Szexfüggőség ellen dohányzás? - A legőrültebb gyógymódok

2010.10.04.
1 perces olvasási idő

Szexfüggőségre dohányzás, reggeli rosszullét ellen pezsgő, alkoholizmusra kokain? Őrülten hangzik? Pedig mindezt a gyógymódot angol tudósok írták elő 1899-ben.

Gondoltad, hogy száz évvel ezelőtt a gyógymódok nagy része a dohányzás, az alkohol és a különféle drogok használatából állt? Mielőtt azonban irigyelni kezdenéd őseinket, íme néhány, a legőrültebb gyógykezelésekről, 1899-ből:

Fülfájás

A legáltalánosabb kezelés a fülfájásra a fül mögötti területen a piócák alkalmazása volt. Emellett még javasolták a fül átmosását, mégpedig a lehető legforróbb vízzel, amit a beteg még el tud viselni.

Szexfüggőség

Szexfüggőség ellen dohányzás? - A legőrültebb gyógymódok

A nimfomániára szintén a dohányzást találták a legmegfelelőbb kezelésnek, mivel nagy mennyiségben hányingert, émelygést okozott. Hatásos, ám lehangoló módszer.

Bárányhimlő

Manapság az orvosok pihenést, láz-és fájdalomcsillapítót és a viszketést enyhítő antihisztaminok használatát ajánlják. 1899-ben azonban hashajtóval próbálták gyógyítani a betegséget.

Reggeli rosszullét

Szexfüggőség

A kismamák reggeli rosszullétének és hányingerének csökkentésére a leghatásosabbnak a pezsgőt találták, ám ha ez nem érte el a megfelelő hatást, kokain vagy piócák alkalmazását javasolták.

Asztma

Miután a betegség legfőbb tünetei a nehéz légzés, az asztmásoknak legkevésbé sem ajánlott a dohányzás. Száz évvel ezelőtt azonban a legjavasoltabb „gyógyszer” a tünetek enyhítésére a dohányzás volt, súlyosabb esetekben pedig a marihuána használata.

Insomnia

álmatlanság

Nem tud aludni? 1899-ben alkoholfogyasztást vagy marihuánát javasoltak a betegség enyhítésére. Rosszabb esetre a hideg zuhanyt ajánlották.

Elhízás

1899-ben hidegvizes fürdő és hashajtó gyümölcsök alkalmazásával próbáltak megszabadulni a pluszsúlytól.

Gonorrhea

csók

A betegséget vizeléssel próbálták meg kezelni, mégpedig oly módón, hogy a pénisznek eközben forró vízben kell lennie. Az ilyen forró vizes fürdőben 30-120 percig kellett ülni. Emellett javasolt volt a kokain injekció a fájdalomcsillapításra és marihuána a váladékozás csökkentésére.

Alkoholizmus

Az alkoholéhség csökkentésére kokaint használtak, az ópiumot pedig azért alkalmazták a betegség kezelésére, mert attól a páciens sokáig aludt, és addig sem ivott.

(Forrás:Foxnews)