Hogyan hízzak?

2010.10.05.
Hello. 18 éves vagyok 177 cm és 50 kiló. Már próbáltam már dolgot, hogy hátha hízok de nem jött össze. Arra is gondoltam, h nekem ebbe bele kell törődnöm, igaz h anyukám nagyon vékony, de viszont apukám rendes testalkatú és így nekem is lehetne rá esélyem szerintem. Legalább egy 10 kilót szeretnék hízni. Szeretnék mindent tudni ezzel kapcsolatban hogy pl mit egyek? mikor? mennyit.. meg hasonlók.
Előre is köszönöm a válaszát.

Szakértőnk válasza a Hogyan hízzak? kérdésre

Kedves Levélíró!

Meglehet, hogy nem fogsz tudni túl sokat magadra szedni, egyszerűen mert ilyen géneket örököltél. Persze azért próbálkozni kell Fontos, hogy rendszeresen egyél, napont legalább 5 alkalommal. Igazából mindent ehetsz, ami jólesik. Nem feltétlenül a mennyiség a lényegeg. A zsíros, erősen cukrozott ételeket ugyanúgy nem árt elkerülnöd, mint a többieknek. Az étrended legyen tejtermékekben (sajtfélék, joghurtok, tej, kakaó), szénhidrátokban (kenyér, tésztafélék, burgonya, rizs, egyéb gabonafélék, müzlik) és és húsfélékben gazdag. Emellett egyél sok-sok gyümölcsöt és zöldséget is.

A rendszeres, könnyű testmozgás is hasznos lehet. Megpróbálkozhatsz multivitaminok szedésével is, sokszor meghozzák az étvágyat.

Minden jót kívánok!

Üdvözlettel:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor