Tömegnövelés, étrend, edzés

2015.02.05.
Tisztelt Doktor nő/Doktor úr!
Már 2 hete, hogy nem cigarettázok, és 2 hete, hogy elkezdtem egészségesebben élni.
Az étrendemet úgy alakítottam ki, hogy 3 óránként mindig egyek, de itt jön a probléma. Nem tudom, hogy mit egyek amitől a tömegem is nőne. Sajnos anyagilag nem állok úgy, hogy megengedjem magamnak minden nap a húst. Az lenne az első kérdésem, hogy mit egyek, és mikor/melyik napszakban és mennyit?
A második probléma az edzéssel van. Kis városban élek, és sajnos a konditerem havonta 8600 forint lenne, amit szintén nem tudok kivitelezni. Testtömeget úgy is tudok növelni, ha itthon saját súlyos edzéseket végzek? (pl. fekvőtámasz)... Esetleg uszodába eltudok járni, mert az aránylag olcsó. Csak attól tudok-e tömeget növelni nem-e kezdek el majd fogyni?
Táplálékkiegészítőre már beruháztam és szedem. Egy tömegnövelő port vettem, amiből edzés után iszok egy adagot. Illetve egy creatin monohydartot vettem, amit reggel és edzés előtt fogyasztok (5gramm). Reggelente pedig egy darab multi vitamin és ásványi anyagokkal ellátott tablettát veszek be.
A súlyom jelenleg: 62kg a magasságom 182 cm. A célom: 74 kg.
Nagyon szépen köszönöm előre is a segítségét, ez nekem nagyon sokat jelent!
Üdvözlettel és tisztelettel,
Kiss Levente

Szakértőnk válasza a Tömegnövelés, étrend, edzés kérdésre

Kedves Levente!

Azt javaslom, mielőbb konzultáljon háziorvosával. Egyrészt, ha úgy érzi, túl vékony, és nem tud hízni, néhány betegséget egyszerű vizsgálatokkal célszerű kizárni. Másrészt mutassa meg neki, milyen készítményeket szed, mert ezek között lehetnek veszélyesek is, pl nem egyszer okoztak már ezek a "tömegnövelő" szerek veseelégtelenséget. Azt javaslom, ezek helyett inkább jó minőségű élelmiszereket, húsokat válasszon, ezek sokkal fontosabbak és egészségesebbek, mint a különböző koncentrátumok !. Otthoni edzés is hatékony lehet, ha pl egy DVD-segítségével végzi.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor