Így le tudok fogyni?

2014.10.28.
12 vagyok, és a koromhoz képest kicsit duci. Lány vagyok. Szeretnék lefogyni, a legtöbb gondom a combommal van, ami 90 cm. Tehát nagyon nagy. 60 kg vagyok és 164 centi magas.
Amit tettem ennek érdekében: fehér kenyeret lecseréltem teljes kiőrlésűre, több gyümölcsöt eszek, és kevesebb édességet. Sertést és marhát nem eszem csak csirkét és halat, legtöbbször kukoricás rizzsel.
Napi 3x12 kitörést, felülést, lábemelgetést csinálok, hasizomra, hátizomra erősítek (törzsemelgetés, hasprés.. stb), heti 1x lovagolok, úszok, és majdnem minden nap speciális tornázom a gerincem miatt.
Így le tudok fogyni? Kb. mennyi idő alatt? Mit tegyek annak érdekében, hogy leadjam a felesleges kilóimat? Azt tudom, hogy nem szabad diétáznom, de ez így jó?
Köszönöm.

Szakértőnk válasza a Így le tudok fogyni? kérdésre

Kedves Levélíró!

Teljesen jól álltál neki a dolognak, azért egy pár dologra felhívnám a figyelmedet: A teljes kiőrlésű pékáru teljesen rendben van, de itt is figyelni kell a mennyiségekre. Figyelj oda a tésztafélék mennyiségére is, emellett a rizs is nagyon sok, hamar felszívódó szénhidrátot tartalmaz (kukoricával főleg). Úgyhogy köretnek érdemesebb párolt vagy nyers zöldségeket (salátát) enni. Igyál megfelelő mennyiségű (napi 2-3 liter) folyadékot, főleg vizet (ne gyümölcslevet vagy üdítőt).

A sportot folyatsd tovább. Havi 2kg fogyást bőven el tudsz érni még viszonylag kis odafigyeléssel is.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor