Valamit rosszul csinálok

2014.10.14.
Jó napot!
Azzal a problémával fordulok önhöz, hogy már egy pár hónapja fogyni szeretnék, és elszántam magam rá. Kb 5 kg-tól kellene megszabadulnom, most 61 kg vagyok és 167 cm.
Szerettem volna életmódot váltani, így elhatároztam magam, hogy semmi kenyeret nem eszek maximum extrudáltat néha. A cukrot is minimalizáltam, reggelire zabkása, suliba gyümölcs, müzli, ebédre valami csirkemell, rizs stb..
Cukros üdítőt egyáltalán nem iszom, csak vizet és sok zöld teát, minimum 2 litert iszok egy nap.
Sportolni sajnos nem sok időm van, amikor néha ráérek fél órát tornázok, inkább erősítés, fenék combra, heti 2-3szor.
Sajnos fogyást nem tapasztalt, és úgy látom, hogy híztam is. Felpuffadva érzem magam fáj a hasam, és az önbizalmam már a nullát közelíti:(
Mit rontok el?

Szakértőnk válasza a Valamit rosszul csinálok kérdésre

Kedves Levélíró!

Kérdéses az is, hogy mennyi az az élelmiszer-mennyiség, amit naponta magadhoz veszel. Mert persze fontos, hogy MIT eszel, de az sem mindegy, hogy MENNYIT és MIKOR. (Este 6-7 után már nem célszerű enni, legfeljebb zöldségeket vagy alacsonyabb kalóriatartalmú gyümölcsöket rágcsálni.) A rizs fogyasztását jó volna heti mondjuk egy alkalomban maximalizálni, sajnos sok és gyorsan felszívódó szénhidrátot tartalmaz. Inkább fogyassz köretként valamilyen friss salátát.

Heti pár alkalommal jó volna olyan mozgást beiktatni, ami felviszi a pulzusszámodat (pl. futás, kocogás), ez is segíthet a fogyás megindulásában.

Hány kilóról indultál (azt írod, most 67 kg vagy)? A puffadás oka lehet az is, hogy több rostban gazdag élelmiszert (zabkása, gyümölcsök) eszel, mint eddig.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor