Mi bajom lehet?

2014.09.15.
Tisztel doktor/doktornő!
Székrekedésem van már lassan három hónapja. Már kétszer is felkerestem emiatt a családorvosomat. Elöszőr csak gyógyszereket írt fel, amik nem hatottak. Másodjára specialistához küldött, aki nem észlelt semmilyen gyomor rendellenességet, és ő még több gyógyszert írt fel, illetve azt tanácsolta sokat mozogjak, igyak sok folyadékot, egyek gyümölcsöt,joghurtot, kávét, erős gyógyteát cukor nélkül, mézzel ízesítve, de ez sem vált be, pedig mindent betartottam, amit tanácsolt. Egy hete probálkozom lenmaggal, de annak sem jött meg még a hatása (már ha valaha megjön).
Ugyancsak három hónapja nem menstruálok.
Gyakran szédülök, gyengének érzem magam, fáj a fejem, alvászavarokkal küszködök. Emiatt a családorvosom neurologushoz küldött, mivel egyszer elájultam. Annyira megszédültem, hogy nem emlékeztem, hogy kerültem egyik szobából a másikba, és beütottem a jobb szememet az asztalba. Szerencsére a térdem lehorzsolásánál, és a szemhéjam megrepedésénél komolyabb bajom nem lett. Csak nagyon megijedtem.
Fogyokúrán vagyok túl, de nem drasztikusan. Egészséges táplálkozás útján sikerült ledobnom 10-12 kgt, de a tünetek már a fogyókura előtt is jelen voltak.
Nem tudom mit csináljak. Nagyon rossz a közérzetem. Szinte beleörülők, hogy nem tudok nagywc-ni, és folyamatosan nő a pocakom, pedig étvágytalanság miatt alig eszek. Pszihológushoz is járok emiatt. Nem akarok meghízni, de mégis egyre nagyobbnak érzem magam, és ez kikészít, mert nehéz munka árán dobtam le a hirtelen feljött túlsulyt. Amikor két éve nőni kezdtem nagyon meghíztam, pedig nem ettem másképpen. Endokrinologusnál is voltam emiatt a tavaly, de nem volt semmi komolyabb probléma.
Végtagjaim is gyakran fájnak, nehéznek érzem őket. És úgy egy éve nagyon fázékony is lettem. Most is lázasan fekszem, mert a napokban megfáztam. Ma semmi étvágyam sem volt. Egy tányér levest ettem.
Néha van étvágyam, és jól eszem, de olyankor megnő a hasam, feszül és fáj. Széklet ilyenkor sem jelentkezik..
Terhes nem vagyok, mert még soha nem létesítettem szexuális kapcsolatot senkivel.
Kérem, segítsenek rá jönni mi lehet a problémám. 16/L

Szakértőnk válasza a Mi bajom lehet? kérdésre

Kedves Levélíró!

A szakorvos által javasolt életmódi-étreni tanácsok nagyon korrektek, ezeket jó volna maradéktalanul betartani. A lenmag hatása hamar, pár nap alatt kialakul, de bőségesen kell mellé folyadékot fogyasztani. Probiotikum szedésével is érdemes volna megpróbálkozni, ezek hasznosak lehetnek a székrekedés megoldásában.

Továbbá jó volna megvizsgálni a pajzsmirigyed működését, mert a panaszaid hátterében alulműködés sem kizárt.

Leveled alapján nem tartom kizártnak, hogy esetleg enyhébb fokú depresszióban szenvedsz, ezzel kapcsolatban pszichológus tud bővebbet mondani.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor