nem iszok eleget, mitől lehet?

2013.11.09.
kedves doktornő!
eltűnődtem azon, hogy vajon miért nincs nekem szinte sose szomjúságérzetem? kontaktlencsét hordok, ami amúgy is sok vizet elvon a szervezetemből. szokott is égni a szemem...csak ilyenkor eszmélek fel, hogy lehet hogy szomjas vagyok...de mindig belekezdek valamibe, és nehezen jutok el odáig, hogy igyak. szerintem tutira porzik a vesém... hogy bírom ki egyáltalán? néha egész nap csak egy két decit iszok - mert ittam aznap egy kávét.
nekem hogy nem jöhet ennyire magától az ivás? húgom is állandóan vedel. kíváncsi lennék, hogy a szomjúságérzet hiányát okozhatja valami? mert kiskoromban anya szerint én is állandóan teáztam, alig lehetett kivenni a kezemből a bögrét.
és arra is szeretnék választ kapni, hogy a nagyon minimális folyadékfogyasztás hogyan hat akár hosszútávon a szervezetre?
olyan nehéz ez nekem, mindig elhatározom, hogy most iszok, megfőzök egy kancsó teát, de elfelejtem, hogy inni kell!!!!! :(
kéne valami tanács, mert csak azt érzem, hogy ez így nem jó, de hiába próbálok mindednfélét bevetni - kulacsot tartok a szobámba, beviszem a bögrét, stb - akkoris elfelejtem meginni. :(
köszönömmm!

Szakértőnk válasza a nem iszok eleget, mitől lehet? kérdésre

Kedves Levélíró!

Valószínűleg csak rossz szokásról van szó, sajnos sokan vannak, akik nem isznak eleget. Senki más nem tud ezen változtatni helyetted.. Nem is kell teát főznöd, egyszerűenreggel kiteszel az asztalra egy másfél literes üveg szénsavmentes vizet, és annak estig el kell fogynia. Iskolába vagy munkahelyre is viszed magaddal. A szervezet optimális működéséhez sok folyadékra van szükség, hosszabb távon számos negatív hatással számolhatsz, ha nem viszel be elegendő vizet (pl. bőr idő előtti öregedése). A kontaktlencse nem von el vizet a szervezetből. Ha száraz a szemed, használj rendszeresen műkönnyet.

Üdvözlettel:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor