Segítség!! Kövér vagyok.

2013.03.04.
Kedves Doktronő!
14 éves vagyok 161cm 67kg. nagyon szeretnék lefogyni. A combom csupa narancsbőr van egy jó kis pocakom amit szeretnék leadni. Folyton azzal piszkálnak, hogy milyen dagadt vagyok. Az az igazi probléma, hogy meglehetőst lusta vagyok, valamit a zöldségek kisebb "ellensége". Ha teljesen komolyan belekezdenék egy fogyókúrába vagy ilyesmi valószínűleg anyukám is segítene, de nem tudom hogy kezdjem stb. Valamint az is egy problémám, hogy imádok enni. Főleg a tésztás ételeket, amelyek nagyban hozzásegítettek az elhízásomhoz. Szeretnék karcsú lenni. Szívesen sportolnék , de még semmi olyat nem találtam ami tetszene valamit amivel fogyni is tudnék.

Szakértőnk válasza a Segítség!! Kövér vagyok. kérdésre

Kedves Levélíró!

Azt meg kell éretened, hogy tartós és valódi fogyást csak életmódváltással lehet elérni. Vagyis: mozognod kell és oda kell figyelned arra hogy mit és hogy mennyit eszel. Ez így összességében nagyon nem egyszerű, de bele fogsz jönni, és az első dícséretek után már könnyebb lesz tartani a szabályokat.

Hetente minél több, legalább 3-4 alkalommal mozogj. Olyan mozgást válassz, ami örömmel tölt el. Lehet hogy eddig még nem találtál ilyet, de nem reménytelen a dolog! Gondold át, mire van lehetőség: futni szinte bárhol lehet, jó lehet a kerékpározás is. Az úszás is nagyon hatékony. Vagy járj el táncolni, élvezetes és olvasztja a kilókat.

A táplálkozás a másik alappillér, és ugyanolyan fontos. Korábban rengeteg alkalommal írtam már arról, hogy mely alapanyagokat, élelmiszereket érdemes száműzni, vagy legalábbis csak mértékkel fogyasztani. Kár hogy nem szereted a zöldségeket, hiszen lassan szezonjuk lesz. Nagyon egészségesek, jó hatással vannak az emésztésre és kevés kalóriát tartalmaznak. Főzeléknek elkészítve nagyon finomak is (lehetőleg ne rántással készüljön). A fehér liszt fogyasztását minél inkább vissza kell szorítani, inkább teljes kiőrlésű lisztre kellene áttérni (és az abból készült péksüteményeke, tésztaféléket fogyasztani).

Ne legyél türelmetlen, havonta kb. 2 kg fogyás ideális. Ez különösebb nehézség nélkül elérhető. Olvass utána a korábbi válaszoknak, hátha találsz bennük hasznos tippeket.

Minden jót:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor