éhes vagyok :(

2013.02.12.
tisztelt DoktornŐ!
mindenki komoly kérdést tesz fel lehet az enyém annyira nem az meg nem is tudom .
az a helyzet, hogy éhes vagyok :( nem vagyunk szegények meg semmi, de anya nem szeret főzni se bevásárolni , se semmi. egyedül az Ica néni (ő jár hozzánk takarítani) szokott nekem néha csinálni valamit, mikor megkérem , vagy ő hoz nekem amit főzött otthon . de ő csak kétszer jön egy héten :(
tavaly nyáron egy hónapot voltunk a tengeren anyával meg a barátjával és alig volt kaja a hajón... majd meg haltam!!!! és nagyon unatkoztam!!!! alig vártam hogy haza jöjjünk!
Ica néni kedves hogy mindig csinál nekem valamit de azt szokta mondani hogy a semmiből ő se tud csodát varázsolni.
én nem tudok elmenni boltba mert ahol mi lakunk csak autóval lehet menni busz erre nem jár és nagyon messzi van a következő bolt. ilyen nagy hóban lenne vagy más fél óra az út. anya meg mindig későn ér haza mindig csatangol valakivel.
szólni nem merek senkinek mert biztos kinevetnének mert elég gazdagok vagyunk. minden jó egyébként csak néha örülnék valami finom ebédnek a tésztát is nagyon unom már pesto meg barilla szószal. de mindegy most az is jó lenne.
sírva fakadok mindjár. anya nem fizet be az iskolai menzára mert szerinte nem egészséges de nem érdekel én akkor is szívesen ennék ott ha minden nap spenót lenne amit nem is szeretek annyira .
mindig korog a gyomrom amikor a osztálytársaim eszik az uzsijukat . ölni tudnék egy szendvicséééért!!!!!!!
hogyan mondjam meg anyukámnak hogy hozzon több kaját? ha kérem csak hazahoz egy kis vajat de zsömlét vagy kenyeret már nem meg kölest meg ilyen szarokat... ajh...
titokban szoktam pizzát rendelni hétvégén amikor nincs itthon azt kihozzák de elfogyott a zsebpénzem is :(((((((((( gondoltam arra hogy elcsenem anyu egyik visa kártyáját de kell hozzá kód vagy valami ilyesmi amit nem tudok.
niki 13 éves

Szakértőnk válasza a éhes vagyok :( kérdésre

Kedves Niki!

A kártya elcsenése semmiképpen sem jó ötlet, ezt verd ki a fejedből. Gondolom, anyukád próbálja úgy megoldani a családi étkezéseket, hogy az ételek egészségesek legyenek. Ahogy én látom, te ezeket a reformélelmiszereket nem igazán kedveled Azt hiszem, az lenne a megoldás, ha beszélnél erről az anyukáddal. Ha Ica néni megtenné hogy főz időnként nektek, akkor talán kaphatna a szüleidtől erre pénzt (ez csak az én ötletem), ezzel sokat segíthetne az anyukádnak is. Egy szendvicset másnapra te is el tudsz készíteni magadnak, csupán arra van szükség, hogy megbeszéld a szüleiddel, hogy milyen felvágottat, sajtot stb. szeretnél és ők bevásároljanak (vagy épp te). Mindez csak megbeszélés kérdése.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor