Hogyan kell tömeget növelni?

2012.08.13.
D.B. vagyok, 14 éves és a magasságomhoz képest elég soványka vagyok. 173 cm és 51-52 kg vagyok. kb. fél éve elkezdett komolyan érdekelni a testedzés mivel a családomba többen vannak akik járnak konditerembe. Beszereztem fekvőtámasz keretet és 2 db kézi súlyzót. Heti 3-4-szer edzek ( mikor hogy van időm ) . kb- 15-20 percet bemelegítettem és fekvőkkel kezdtem.Eleinte 150-200 fekvőket csináltam . Ezután hasaztam, és a végén biszepszre a kézi súllyal. Az edzés tervemet megváltoztattam. Fekvőböl már nem csinálok annyit. Inkább a kézi súlyra fektetem a hangsúlyt. Internetről szerzett információk alapján fekve szoktam vele nyomni ( 2 kis kézi súlyzóval ) , egyéb gyakorlatokat súllyal ami a mellre megy. Váll és hátgyakorlatokat a kis kézi súlyzókkal, és hasazni is szoktam. Ha kell másfál-kétórát is edzek. Komolyan veszem. Vastagabb, szélesebb, válasabb, és mindent összefoglalva izmosabb akarok lenni. Tömeget szeretnék növelni természetes módon mindenféle szerek nélkül. Izmosabb, testesebb szeretnék lenni. A kérdéseim a következők: - Kíváncsi lennék mit gondol egy szakértő az edzésemről-edzéstervemről. - Hány éves kortól ajánlott a konditerem? - Az egészségemre nem jelent-e valami veszélyt? - A táplálkozásomra hogy figyeljek, miket kell ennem? - Mit kell tennem hogy jobban nézzek ki, izmosabb, erősebb legyek? Válaszát előre is köszönöm: Egy olyan fiú aki jobban szeretne kinézni, erősebb, izmosabb szeretne lenni.

Szakértőnk válasza a Hogyan kell tömeget növelni? kérdésre

Kedves Levélíró!

Orvosként én az edzéstervedhez nem tudok hozzászólni, nyilván a családodból kapsz ezzel kapcsolatos segítséget, ha többen is járnak kondizni. A túlzásba vitt edzésnek lehetnek negatív következményei, de a szervezeted jelezni fog, ha túl sok az edzés. Úgy gondolom, hogy akár most is elkezdhetsz konditerembe járni, de érdemes meghallhatni tapasztaltabb testépítők véleményét a gyakorlatokkal kapcsolatban.

Egyél rendszeresen és gyakran (naponta 5-6x). Az étrendedben hangsúlyos szerepe kell legyen a szénhidrátoknak (péksütemények, tésztafélék, rizs), hiszen ezek sok energiát szolgáltatnak. A fehérjék feltétlen szükségesek az izomszövet felépítéséhez (sovány húsok, hal, tejtermékek, hüvelyesek). A zsíros ételeket neked is jobb elkerülni.

Csak így tovább, a kitartás a lényeg. Hamarosan szemmel látható eredmény fog kárpótolni a nehézségekért.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor