Feneketlen a gyomrom,mit tegyek?

2012.03.08.
Kedves szakértő!
Egy 14 éves lány vagyok. Az a gondom,hogy szó szerint feneketlen a gyomrom,de így napközben nem is,inkább így este,10-11 óra körül. Egész nap szinte nem is vagyok éhes,de ilyenkor este mindig rám tör az iszonyú farkas éhség és már felzabálom a fél hűtőt,és úgy érzem,végre jóllaktam,5 perc múlva megint majd' kilyukad a gyomrom.
Próbálok rendszeresen enni,hogy napközben is ugye elég kaját egyek,de este így is mindig éhes leszek.
Mondjuk olvastam máshol is,hogy ez kamaszoknál tökre normális,de most pont jön a tavasz is,meg minden,és így télen feljött rám pár plusz kiló és ezt szeretném leadni,de nem tudom,ha állandóan eszek...
Már gondoltam arra is,hogy direkt olyan kajákat eszek,ami laktat is egyben de nem is hízlal. Így volt egy ilyen időszakom,hogy kb 1 hónapig mindennap megettem vagy 3-4 narancsot (az az egyik kedvenc gyümölcsöm..) Csakhogy akkor meg mindig iszonyatosan görcsölt a hasam,mert elvileg a narancsban meg sok a sav,ezért a gyomorsavam is több lett tőle és ezért fájt sokszor a hasam.
Mit csináljak?
Előre is köszönöm a válaszát :)

Szakértőnk válasza a Feneketlen a gyomrom,mit tegyek? kérdésre

Kedves Levélíró!

Az alap elképzelés jó. Jó lenne, ha este/éjszaka már nem ennél, mivel ez az egyik legbiztosabb út a hízáshoz. Ha ilyenkor éhes vagy, akkor egyél almát, esetleg zöldségeket vagy popcornt. Nap közben ha éhes vagy, akkor megpróbálhatsz evés helyett néha inni is. Telít, és egyébként is jót tesz. Próbáld meg átcsoportosítani az étkezéseket, egyél többet ebédre, uzsonnára.

Üdvözlettel:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor