Jó napot kívánok!

2011.07.17.
a barátommal, már régota együtt vagyok és pettingeltünk.én lenyeltem a spermáját.attol lehetek terhes?azt olvastam hogy nem tudok teherbe esni töle, mert a méhbe megy, hanem a gyomorba.a biztonság kedvéért megkérdeztem egy ilyen kérdezös oldalon, ahol nem szakértök válaszolnak, és mindegyik ijesztgetett és egy rendes választ nem kaptam, mindenki csak kinevetett, meg elküldtek, ha ilyet nem tudok, inkább ne hangoztassam.de én meg biztos szeretnék lenni benne.ajánlották hogy itt kérdezzem meg, itt mindig normális, kedves válaszokat kap az ember.nagyon félek, mert azt mondták, bekerúl a vérkeringésembe és ugy eljuthat a méhembe.ez igaz, vagy csak be akartak csapni, és jot szorakozni rajtam?
ha nem lehetek attol terhes ha lenyelem a spermát, az mitól van?a gyomromban a gyomorsav szét marja?vagy miért?és ha mégis terhes lehetek, az miért van?

Szakértőnk válasza a Jó napot kívánok! kérdésre

Kedves Levélíró!

Természetesen a sperma lenyelésétől nem eshetsz teherbe. A sperma a szájüregből a nyelőcsövön keresztül valóban a gyomorba jut, és az egy dolog, hogy nem kedvez a spermiumoknak az ott levő savas közeg. Mivel a gyomor és a méh között nincsen anatómiai kapcsolat (és olyan sincs, hogy a vérkeringés útján jutnának el oda a hímivarsejtek), így kizárt dolog, hogy teherbe ess.

A terhességhez az szükséges, hogy a spermiumok a hüvelybe jussanak, onnan pedig aktív mozgással a méh üregébe, majd a petevezetőkbe. A petesejtek a petefészekben érnek meg, és a megtermékenyítés legtöbbször a petevezetőben történik. A megtermékenyült petesejt innen a méh ürege felé vándorol, odaérve pedig beágyazódik a hormonhatásra megvastagodott, előkészült nyálkahártyába. Innen nyeri a fejlődéséhez szükséges anyagokat és itt alakul ki később a magzat táplálásáért felelős méhlepény.

Remélem, érhető volt a válasz.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor