Barna folyás

2011.06.27.
Tisztelt doktornő!
Tegnap óta barna színű a folyásom. Ilyet tapasztaltam az elmúlt héten is. Tegnap előtt együtt voltam a partneremmel, nem védekeztünk, de mielőtt orgazmusa lett, kivette.(az lehet, fontos lehet, hogy előtte orálisan elégítettem ki, tehát az előváladék nem hiszem, hogy rajta maradt volna, csak rövid időre tette be a hüvelybe)
Az lenne a kérdésem, hogy ez minek a jele lehet? Ugye nem a terhességé? Ha nőgyógyászhoz elmegyek, akkor a papírra ugye nem írják rá, hogy szexuális életet élek-e, vagy hogy voltam-e együtt valakivel a barna folyás előtt?
Köszönettel: Aggódó 18 éves lány

Szakértőnk válasza a Barna folyás kérdésre

Kedves Levélíró!

A barnás folyás utalhat hormonális eltérésre is, de arra is, hogy a hüvelyben van valamilyen vérzésforrás (akár sérülés). (Nem gondolnék csupán a vérezgetés miatt terhességre.) Mivel ezt csak vizsgálat döntheti el, a nőgyógyászati vizsgálat javasolt. A szakorvos a leleten arra szokott kitérni, hogy hogyan jelentkezett a panasz (itt most fontos lehet, hogy együttlét után jelent meg a vérzés, tehát ezt le fogja írni), illetve azt szokták külön jelezni, ha a vizsgálat személy még szűz.

Azt még fontosnak tartom megjegyezni, hogy védekezés nélkül akkor is teherbe lehet esni, ha 1. az együttlét előtt orális kielégítés történt, 2. csak rövid ideig volt a hüvelyben a pénisz. Egyik sem garancia, tehát javaslom, hogy minden alkalommal végig használjatok óvszert, ha nem akartok még babát.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor