Petting/Menstruáció

2010.12.30.
Kedves Doktornő!
13 éves vagyok, a barátom 16, és 4 hónapja együtt vagyunk. Szeretnénk megismerni egymás testét, mielőtt komolyra fordulna a dolog. Azon gondolkoztam, nem vagyok-e még túlzottan fiatal ehhez? Nem akarok lefeküdni vele, és ezt mi már meg is beszéltük, ő azt mondta, hogy bármi is lesz, nem haragszik meg. Nagyon kívánjuk egymást, és teljesen megbízom benne.
A másik kérdésem az lenne, hogy még nem jött meg a menstruációm. A nővéremnek is korán (10 évesen) jött meg, és már kezdek aggódni! Ez teljesen normális, hogy 13 évesen még nem jött meg?

Szakértőnk válasza a Petting/Menstruáció kérdésre

Kedves Levélíró!

Igen, normális lehet, hogy még nem jött meg a vérzésed. Ha a serdülés egyéb jeleit tapasztalod magadon (hónaljszőrzet, intim szőrzet megjelenése, mellek növekedése, hüvelyváladék megjelenése), akkor valószínűleg nincsen gond.

Nem lehet általános szabályt felállítani, hogy kinek, milyen életkorban javasolható a testi kapcsolat. Én úgy gondolom, hogy ha kis lépésekben haladtok és mindig csak annyit, amennyit te valóban helyesnek érzel, akkor azzal nincsen baj. Az biztos, hogy nem érdemes elsietni a szüzesség elvesztését, mert (kis túlzással bár) mondhatjuk, hogy ez az alkalom kihatással van az egész későbbi szexuális életre.

Üdvözlettel:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor