Terhesség pettingtől?

2010.12.30.
18 vagyok, nemrég vesztettem el a szüzességem a barátommal. Tulajdonképpen tetszett a dolog, a barátom is nagyon türelmes, figyelmes. De van egy olyan bajom, hogy betegesen félek a teherbeeséstől. Pl. hogy egy pici előváladék kerül az óvszer külsejére felhúzás közben. Vagy pl. hogy én kielégítem őt orálisan, csókolózunk, majd ő engem orálisan... Noha a csók előtt kiöblítettem a számat meleg vízzel. És még sok ilyen dolgot tudnék felsorolni. Tanultam bioszt, és a józan eszem azt mondja, butaság ettől félni. De terhes nem akarok lenni... és félek, hogy ezekben a dolgokban van rizikó. Rgyébként gumi óvszert használunk, teljesen szabályosan használjuk. Tablettát eü. okokból nem szedhetek.
Vannak így esélyeim a terhességre? Hallott már itt valaki olyan esetről, hogy gumival/petting során terhes lett egy lány?

Szakértőnk válasza a Terhesség pettingtől? kérdésre

Kedves Levélíró!

Természetesen történt már ilyen a világtörténelemben, mivel egy módszer sem tud 100%-os hatékonysággal védeni a nem kívánt terhesség ellen. De ha szabályosan használjátok az óvszert, akkor nagyon kis esély van rá, hogy gond lesz. Ha ez megnyugtató számodra, akkor használjatok spermicides óvszert vagy egyéb készítményt (pl. Pharmatex termékek) kiegészítésként.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor