Első alkalom utáni vérzés

2010.12.19.
Sziasztok. Én nemrég, olyan 3 hete feküdtem le először a barátommal. Gyorsan átszakadt de nagyon fájt, és közvetlenül utána nagyon véreztem. Az utána következő 3-4 napban még vérezgettem egy kicsit. Azóta nem is voltunk együtt, mert nem akarunk bajt. Attól is félek, hogy nem szakadt át teljesen nekem.Kérlek, segíts hogy ez a pár napig tartó vérzés( pár csepp minden nap) ez normális-e? És hogy lehetünk-e együtt attól? Késhet a menszim az első alkalom után? Kérlek, adj tanácsot, hogy mi legyen ezek után. Köszönöm :)

Szakértőnk válasza a Első alkalom utáni vérzés kérdésre

Kedves Levélíró!

Ami veled történt, az teljesen normális. A fájdalom is, meg a pár csepp vérzés is. Lehetséges, hogy fogsz még egy kis fájdalmat és esetleg vérezgetést is tapasztalni a következő alkalom során, de ne ijedj meg ettől. Sokat segít, ha hosszú az előjáték és te kellőképpen felizgulsz, így simább lesz a behatolás. Azt nem kell mondanom sem, hogy a barátod figyeljen oda arra, hogy nagyon gyengéd legyen (és ha bármikor mégis úgy döntesz, hogy nem akarsz tovább menni, akkor ezt tartsa tiszteletben). Ezek átmeneti problémák, nincs ok aggodalomra.

Természetesen az aktussal járó pár csepp vér nem akadálya az együttlétnek. A vérzésed magától az aktustól nem késik. Ha nem szokott ilyesmi előfordulni és most hosszabb késést tapasztalsz, akkor azért a biztonság kedvéért csinálj egy terhességi tesztet.

Üdvözlettel:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor