:( elélvezés

2010.11.15.
Kedves szakértő!
nagyon nagy problémám van. lassan 20 éves leszek, és nem tudok elélvezni. sehogy sem. Sokféle képpen próbáltuk már a párommal,de eddig semmi. Addig az érzésig mindig eljutok,hogy ráz a hideg, az egész testemet átjárja a bizsergés, a "pisilni kell"érzés állapota, de utána mintha 1 mp alatt elmúlna minden érzés.Nem tudom miért:( eddig sosem tudtam elélvezni senkivel. :( nagyon félek hogy a párkapcsolatomra is rá fog menni ez a probléma,hisz a páromnak is egy idő után elege lesz ebből..., de hogy engem is nagyon zavar az egy másik baj :( kérem adjon valami tanácsot,hogy mit tudok csinálni? van rá valamilyen gyógyszer esetleg? sokan mondják,hogy próbáljam magamnak.. de úgy sem megy... :( selejt vagyok?
várom szakértői válaszát! úgy érzem sürgősen cselekednem kell
Köszönettel: egy szomorú lány

Szakértőnk válasza a :( elélvezés kérdésre

Kedves Levélíró!

Dehogyis vagy selejt! A lányoknál az orgazmus elérése nem olyan egyszerű és magától értetődő, mint a fiúknál, hanem tanult folyamat. Ráadásul az sem használ a dolognak, ha görcsösen akarod. Én is úgy gondolom, hogy az önkielégítés fontos lépés lenne, hogy megtapasztald, megtanuld, mi is szükséges ahhoz, hogy megfelelően felizgulj ill. hogy mit is "kellene" érezned. De ennek során se az legyen a cél, hogy mindenképpen a csúcsra juss: csak arra törekedj, hogy kellemes érzést váltson ki belőled az ingerlés. Persze ugyanezt a módszert a barátoddal is alkalmazhatjátok. Ne legyen a cél az orgazmus, még csak a szeretkezés sem, csupán az, hogy jól érezd magad. (A párod alkalmazhat manuális vagy orális ingerlést is, ez tkp. tőled függ.) Talán ha felszabadulsz a "nyomás alól" (hogy mindenképpen a csúcsra kell jutni), akkor könnyebben el tudsz lazulni, ez fontos lenne.

Ha nem sikerül eredményt elérnetek, akkor lehetséges, hogy a partner, esetleg a szexualitás mélyebb elutasítása áll a háttérben (tudattalanul) ennek e kiderítése, kezelése a szexológus feladata. Ettől nem kell megijedni, általában viszonylag kevés számú ülés is elegendő a probléma feltárásához és rendezéséhez.

Üdvözlettel:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor