Néhány kérdés

2010.10.08.
Az előbb azt kérdeztem hogy mi ez a fehér folyás,most viszont azt akarom kérdezni,hogy:
Ez most már mindennap lesz??
Mert elég idege
Mert amikor írtam a folyást,azt tetszett válaszolni,hogy hamarosan megjön,de
szerintem biztos nem mostanában,mert még csak egy éve nő a mellem,még nem is látszik pólóban sem,és még csak most kezdett el nőni a szeméremszőrzetem is...
És én azt olvastam hogy amikor megjön valakinek,akkor azért már vannak mellei,és a hónalján kb. fél éve nő a szőr.
Ezzel kapcsolatban is van kérdésem :D
Tudom hogy ez egyénenként változik,de kb milyen gyorsan nő a szemérem szőrzet az első száltól számítva?És onnantól számítva a hónaljszőr mikor kezd nőni?
És még egy kérdés:
Olvastam,hogy előszőr megduzzad a mellbimbó,és így kiemelkedik,nekem ez van egy éve,és az a kérdésem,hogy kb mikor kezd el nőni,és formásodni?
És a mell növésének kezdetétől kb mikor jön meg az első menstruáció?
Előre is köszönöm válaszát,és elnézést a sok kérdésért! :))

Szakértőnk válasza a Néhány kérdés kérdésre

Kedves Levélíró!

A hüvelyváladék teljesen normális dolog és innentől minden nap tapasztalni fogod. Jól olvastad, először a mellek (a bimbóudvar) kezdenek el kiemelkedni, ezután kezdődik a szőrzet fejlődése és valóban, a hónaljszőrzet megjelenése után kb. fél évvel várható az első vérzés. De olyan is előfordulhat, hogy a vérzés megelőzi a hónaljszőrzet megjelenését. A szőrzet mennyisége és növekedési üteme egyéni dolog, mindenesetre pár hónap alatt ezek a változások lezajlanak.

A mellek növekedése úgy zajlik, hogy kezdetben a mirigyállomány (ami később az anyatej termelődéséért lesz felelős) kezd el megnagyobbodni ill. megduzzadni. Ezt tapasztalod most te. Aztán kezd el lerakódni a zsírszövet (ide is, és a combokra, csípőre, fenékre stb. is), az ösztrogén hatására. Ez a folyamat már a petefészek működésével (a nemi ciklussal) párhuzamosan zajlik. Tudom, hogy ezek izgalmas változások és hogy türelmetlen vagy , dehát ebben pontosat nem tud senki sem mondani neked. Egy biztos: nagyon valószínű, hogy pár hónapon belül nagylány leszel.

Minden jót Neked!

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor