Mit jelent ez a pár csepp vérzés?

2010.10.04.
Az a problémám, hogy pár napja (csütörtökön) pár csepp barnás vérzésem volt. Ez nem is igazán zavart, mert gondoltam ez a jele annak, hogy hamarosan megjön. Azonban a rákövetkező napokon már nem jelentkezett vérzés, sőt ismét fehér folyásom van! Terhes nem lehet, mert szűz vagyok. A ciklusaim is igen változóak, sokat késnek (16 éves vagyok).
Olvastam vhol, hogy az ovulációt kísérheti pár csepp vérzés, azonban ilyen még sose fordult elő velem! Eléggé megijedtem...
Beteg se voltam a napokban és nem hiszem, hogy vmilyen fertőzésem lenne.
Tehát összegezve a problémámat: Miért nem jött még meg ( 5 napja) a menzeszem, ha volt pár csepp vérzésem, és miért tért vissza ismét a fehér folyás?
A legutóbbi ciklusom augusztus elején kezdődött (nem tudom, hogy ez fontos- e, mivel mint már említettem elég szeszélyes...)
Próbáltzam utána nézni a témának, de csak olyanokat találtam, hogy terhesség alatt léphet fel ilyesmi, ami ugye úgymond a menstruációt helyettesíti..
Nagyon köszönöm a válaszát! Anita

Szakértőnk válasza a Mit jelent ez a pár csepp vérzés? kérdésre

Kedves Anita!

Valóban előfordulhat ilyesmi ovulációkor, a terhesség beágyazódásakor (ez nálad természetesen nem lehetséges) vagy a várandósság alatt is. De az is lehetséges, hogy ez a néhány csepp vér a menstruációdat helyettesítette. Ha már régebb óta menstruálsz (akár 2-3 éve) és pár hónapon belül sem akar rendeződni a ciklusod, akkor tanácsos lenne egy nőgyógyászati vizsgálat. Viszont egyelőre ne aggódj, valószínűleg csak arról van szó, hogy a hormonrendszered még nem működik tökéletesen és ez magától rendeződni fog.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor