mellfájdalom

2010.10.02.
Kedves Doktornő!
Nem tudom minek tulajdonítani a problémámat. előző hónapban egy gyógyszert késöbb vettem be de a szokásos időben megjött a menstruációm normális jelleggel talán kicsit kevesebb volt mint szokott, de nem is foglalkoztam vele. Még mielőtt megjött volna tapasztaltam h nőttek a melleim és kirajzolódtak rajtuk az erek. Tudom hogy lehet terhességi tünet de mivel megjött nem foglalkoztam vele, azonban mostanra elkezdett fájni a bal mellem ill alatta néha szurkál a szívemnél is. Ön szerint mitől lehet ez? Érdemes lenne egy tesztet csinálni?

Szakértőnk válasza a mellfájdalom kérdésre

Kedves Levélíró!

Ezek a tünetek nem utalnak önmagukban terhességre. Ha nyugtalanít a dolog, akkor megéri csinálnod egy tesztet, hiszen akkor biztosan megnyugodhatsz. Az erek kirajzolódása, a mellek méretnövekedése valószínűleg a fogamzásgátló hatására következett be.

Tapintsd át a melleidet, ha semmilyen eltérést nem észlelsz, akkor egyelőre nem kell orvoshoz fordulnod. Ha ez a fájdalom huzamosabb ideig (1-2 hétig) fennáll, akkor fordulj a háziorvosodhoz. Természetesen ugyanez a teendő akkor is, ha bármi oda nem illőt tapintasz a melledben. Azért nem kell aggódnod, valószínűleg ez a fájdalom ahogy jött, el is fog múlni.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor