sürgős!!-miért rendelt vissza az orvos?

2010.06.16.
Hát az a gondom, hogy lehet hogy terhes vagyok..
Voltam dokinál és azt mondta hogy lehet hogy csak nagyon kicsi a terhesség, vagy nem vagyok terhes de szerinte nem vagyok az. De valahogy nem győzőtt meg róla
A papíron pedig ez állt:
Beutaló Dg.: Sine Morbo
Kimenő diagnózis: Sine Morbo
Anamnézis/státusz: UM.:04.eleje, május, június vérzések, pecsételő, barnás váladékozás volt. Escapelle-t április 8án vett be. Az általa vett menoteszt negatív. Hányingere volt.Jelenleg nincs, emlőfeszülés sem. Kp. tág hüvely, portio hátul, középnagy méh anteflexióban, környezete szabad. Ép portiohám.
Meg annyit mondott hogy menjek vissza kontrollra 4 hét múlva.
Az a gáz, hogy néha észreveszem h megint kezd hányingerem lenni, meg fejfájás kap el sokszor, meg rosszul érzem magam. Meg mintha nőne a hasam, néha így észreveszem.. Lehet, hogy terhes vagyok? Sürgős lenne a válasz nem szeretném megtartani, csak ki fogok futni az időből. Miért hívott vissza?

Szakértőnk válasza a sürgős!!-miért rendelt vissza az orvos? kérdésre

Kedves Levélíró!

Az orvos azért rendelt vissza, mert a vizsgálat jelenleg nem igazolt terhességet. Semmilyen eltérést, betegséget nem talált szerencsére (sine morbo=egészséges, nincsen semmilyen betegsége). Viszont a vérezgetés, barnás váladékozás esetleg előfordulhat terhesség mellett is. Ahogy látom, áprilisban történt védekezés nélküli nemi aktus. Ha akkor teherbe estél volna, az kimutatható lenne teszttel és ultrahanggal is. Szóval az orvos a biztonság kedvéért rendelt vissza. Ne aggódj!

Ha addig nem rendeződik a vérzésed, akkor valószínűleg erre ismegoldást talál majd a szakorvos.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor