Lehetek terhes úgy, ha szeretkezés elején nem használtunk óvszert?

2010.06.14.
Tisztelt doktornő!
Azzal a panasszal kerestem meg Önt hogy a hasam alja feszülni szokott meg ha együtt vagyok a barátommal szokott fájni de a menszeszem majd csak 21.ére várom... lehet ennek köze hozzá ?? Amugy a barátommal óveszerel védekezünk csak volt rá alkalom hogy "ne fájjon" elsőnek gumi nélkül tette be majd utánna húzott fel gumit és folytattuk tovább már gumiban.Lehettem ettől a kis időtől terhes amigy bennem volt vagy 1percig vagy még annyi ideig se??
Válaszát előre is köszönöm !!!
Egy buta kislány...

Szakértőnk válasza a Lehetek terhes úgy, ha szeretkezés elején nem használtunk óvszert? kérdésre

Kedves Levélíró (szándékosan nem szólítalak úgy, ahogy aláírtad)!

Elnézésedet kérem a késői válaszért, de az utóbbi napokban technikai problémák adódtak az oldal megújulásával kapcsolatban.

Tulajdonképpen némi (minimális) esély van a terhességre. Már sok alkalommal volt szó róla, hogy az a váladék, ami a magömlés előtt távozik a férfi húgycsövön keresztül (előnedv, előváladék) is tartalmazhat kósza spermiumokat. Mivel ezeknek a száma nem nagy, így a terhesség esélye is alacsony. De ettől függetlenül minden alkalommal, amikor behatolás történik, óvszert kell használni. Ha nem elégséges a nedvesedés, akkor használhattok síkosítót. Ha a vérzésed késne, akkor mindenképpen csinálj egy tesztet. Ha az alhasi fájdalom tartós, illetve ha szex közben fájdalmat érzel, akkor keress fel nőgyógyászt.

Ne félj kérdezni! A baj az lenne, ha nem kérdeznél, hanem találgatások alapján cselekednél.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor