Félek a szextől

2010.06.08.
Kedves Szakértő!

18 éves lány vagyok, és van egy barátom, akit nagyon szeretek. Már egy éve együtt vagyunk, de sajnos a szex nem megy. Nagyon félek, hogy teherbeesek, és hogy ez rányomja a bélyeget a jövőnkre. Nem szeretnék gyereket, mindketten tanulni szeretnénk még.
Kétszer volt közösülés(1 év alatt), használtunk gumióvszert, de mégis végigizgultam a hónapot, amíg meg nem jött a menszesz. Nagyon parázós vagyok, félek az ilyen komoly dolgoktól. Ráadásul anyával ezt nem tudom megbeszélni, mert ő vallásos, és nem ért meg engem. Szerinte paráznaság a házasságon kívüli szexuális élet.
Mikor a barátom eljön ide, vagy fordítva, akkor mindig orálisan szexelünk, mert más ugye nem megy. Azt mondta, őt nem zavarja, nem a szex miatt van velem, de engem kezd kiborítani. Mikor harmadjára próbáltuk a szexet, nem sikerült behatolnia. Gondolom a stressztől...
Nem akarok fogamzásgátlót szedni, mert nem tudnám megfizetni, és hízlal is. Maradok a guminál, de az meg kiszakadhat. Egyik se jó, valószínűleg az lesz, hogy amíg nincs munkám, vagy a barátomnak addig nem szexelünk. De ez brutálisan hangzik... Nagyon!
Bennem van a hiba, de nem tudom, hogyan szüntessem meg a félelmem. Esetleg úgy menne, ha szexelnénk gumival, és ejakuláció előtt kivenné... Az ugye nem olyan kockázatos?
A korombeliek olyan könnyedén szexelnek, utálom magam, amiért ilyen félős vagyok.

Kérem segítsen!

Szakértőnk válasza a Félek a szextől kérdésre

Kedves Levélíró!

A felelősségteljes gondolkodás egyáltalán nem baj, de esetedben ennél valóban többről van szó. A szextől (terhességtől) való félelem minden bizonnyal mélyebben gyökerezik. Anyukád valószínűleg egészen pici korodtól azt táplálta beléd, hogy a szex valami bűnös, kerülendő, rossz dolog. Ez nem így van, sőt egy felnőtt, komoly kapcsolatban nagyon fontos szerepet tölt be. Mondhatjuk, hogy enélkül nem teljes értékű egy kapcsolat.

Világos, hogy ebben a helyzetben (nincs még munkátok stb.) nem jönne jól egy terhesség, de ha belegondolsz, ennek az esélye igencsak kicsi, ha szabályosan használjátok a gumit. A fogamzásgátló szedése jó ötlet lenne. Egyáltalán nem jellemző, hogy a hölgyek elhíznának a tablettától. Ha súlynövekedés lép fel, akkor az orvos javasolhat másik, a páciens számára megfelelőbb gyógyszert. A tabletták ára nem olyan borsos, ha mondjuk ketten fizetitek a pároddal felesben. Három havonta pár ezer foritot megérne a nyugalmad.

Ha semmiképpen sem szeretnél fogamzásgátlót szedni, akkor használhattok az óvszer mellé spermicid készítményeket (pl. Pharmatex). A két módszer kombinációja mellett a teherbeesés valószínűsége gyakorlatilag nulla.

Remélem, sikerül megoldani a helyzetet és ha túllépsz a szorongáson, sokkal boldogabb és felszabadultabb leszel!

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor