Cypromix

2010.05.30.
Kedves Doktornő!

Két hónapig Lyndinette 20 fogamzásgátlót szedtem, azonban a doktor más írt fel, mert eléggé depressziós lettem, egy ideig fájt a mellkasom nagyon, a szívem eléggé fájt egy kisebb mozgás után is stb. A nőgyógyász most felírta nekem 1 hónap pihentetéssel a Cypromix nevű fogamzásgátlót. Ez a második gyógyszerem. Utánanéztem neten a gyógyszernek, elolvastam a betegtájékoztatóját, mert még a köv. mesit meg kell várnom, nincs még meg a gyógyszer. És azt olvastam, hogy: A Cypromix csak fogamzásgátlás céljából nem alkalmazható. Valamint hogy 3-4 ciklus után jobb abbahagyni. Sok kérdésem lenne, de megpróbálom röviden.
-Ez a tabletta mennyire megbízható fogamzásgátlás terén? (ez az egyik legfontosabb)
-Ha nem pattanásos nagyon a bőröm, akkor nem is hat, mint fogamzásgátló, a leírtak alapján, hogy kizárólag fogamzásgátlásra nem használható? Igaz, nekem látta a nőgyógyász a pattanásokat, ezért is írta fel, de csak mesi előtt 1-2 héttel jönnek ki rajtam, akkor sem olyan sok, csak nagyobbak. De én mondtam neki, hogy fogamzásgátlásra kell.
-Ezt a gyógyszert abba kell hagyni egy idő után?
-Mennyi idő után hat? Nekem azt mondta a doktor, hogy ez is már az első hónapban véd.
-Ha szedném továbbra is a Lyndinette-t, akkor elmúlna egy idő után a depresszió szerű rossz közérzet és érzések, valamint a szívfájdalom? Vagy inkább ne kezdjem el újra?
-Mi a véleménye a Cypromix-ről?
Előre is köszönöm szépen!
Ági

Szakértőnk válasza a Cypromix kérdésre

Kedves Ági!

Valóban, ha a gyógyszert a vérzés első napján kezded szedni, akkor onnantól véd a teherbeesés ellen és nem kell egyéb fogamzásgátlási módszert alkalmaznod. Teljesen megbízható.

Az említett készítményt tényleg nem írják fel csupán fogamzásgátlási céllal. Elsődlegesen akkor alkalmazandó, ha valaki egyéb kezelésre nem reagáló pattanásoktól vagy férfias típusú szőrösödéstől szenved. Ezek a tünetek ugyanis emelkedett férfihormon-szintre utalhatnak. A Cypromix nagyon szépen rendben teszi a bőrt. A szedést csak addig kell folytatni, amíg a tünetek fennállnak. A pattanások eltűnése után más típusú fogamzásgátlóra lehet váltani.

Ha a Lindynette ilyen mellékhatást okozott, akkor valóban jó ötlet volt a váltás, a panaszok maguktól valószínűleg nem múltak volna el.

A Cypromix nagyon hatékony az említett tünetek kezelésében és fogamzásgátlóként is.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor