Annyira félek hogy terhes leszek..

2010.05.29.
Kedves Doktornő!
Elösszőr is szeretném megköszönni hogy ennyit segített már nekem. Nagyon sok mindenben segített és ezt köszönöm! :)
Nem rég óta élek nemi életet. KB 2 hónapja. 16 éves vagyok. A Barátommal ha közösülök mindíg védekezünk de csak gumival. És csak is kizárólag Durex-el. Mostanában viszont nagyon félek lefeküdni a barátommal, mert annyi minden rossz dolgot hallottam és csak ezek a gondolatok keveregnek a fejembe. Ilyenek hogy kiszakadhat a gumi, lecsúszhat, kerül egy kis sperma a gumi külsejére és belémjut. Illetve ehhez hasonló szörnyű gondolatok. És már inkább azt mondom a barátomnak (Akiben 110%-ig megbízok) hogy hagyjuk inkább mert nagyon félek. Arra is gondoltam hogy elmegyek nőgyógyászhoz és feliratok magamnak fogamzásgátló tablettát és az óvszer melett még tabit is szedek. De most meg olvastam olyat hogy valakinek a tabi melett csúszott be a baba és ehhez hasonlók. Szóval nagyon félek, nem tudom hogy mit kéne tennem. Ön szerint van erre a gondomra megoldás? Nagyon köszönöm a válaszát előre is!

Szakértőnk válasza a Annyira félek hogy terhes leszek.. kérdésre

Kedves Levélíró!

Én úgy gondolom, hogy ha az óvszert minden esetben megfelelően használjátok, akkor nagyon kicsi az esély a terhességre. A fogamzásgátló tabletta hatékonysága még az óvszernél is jobb. Az, hogy hallasz ilyen esetekről, természetes. Egyszerűen az az oka, hogy egy fogamzásgátlási módszer sem nyújt 100%-os védelmet, csak ahhoz nagyon közelítőt. Tehát nagyon ritkán előfordulhat olyan eset, hogy tabletta mellett esik valaki teherbe, de ezért kár lenne felfüggeszteni a nemi életet. Egy boldog, kiegyensúlyozott párkapcsolatnak része a nemiség, a szexuálitás is.

Ha ennyire félsz a terhességtől, akkor használjatok esetleg spermiciddel kezelt óvszert, vagy akár írathatsz fogamzásgátló tablettát is. Emellett nem szükséges egyéb fogamzásgátlást alkalmazni, de ha úgy vagy nyugodt, akkor használhattok mellette óvszert is. De próbálj megnyugondi, hiszen igazán felelősségteljesen viselkedtek és a világon semmi gond sincs!

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor