Dupla vagina?

2010.04.09.
Probléma probléma hátán. Jövök eggyel én is. Szóval, már tavaly megjött a havim, és gondoltam ideje tampont használnom. Épp ismerkedtem vele, majd mikor felhelyeztem volna, őszintén szólva érdekes dologra lettem figyelmes. A vaginámmal valami nem volt okés. Azt hittem normális ha szűk, de ennyire? Na, de nem ez a baj, hanem hogy miközben 'ismerkedtem' magammal egy válaszfalhoz hasonlító dolgot vettem észre. Valahogy úgy fogalmaznám, hogy egy lyukban, két ajtó közül választhatók, vagyis két bejáratom van. Nem vagyok benne biztos, hogy ez így normális, ezért neten utána kerestem, és olyanra bukkantam, hogy egy nőnek dupla vaginája és dupla méhe is volt, de ő ebből semmit sem vett észre, csak annyit, hogy kényelmetlenek neki az együttlétek. A dupla vaginából végül csináltak neki egyet, hogy a sebész eltávolította a válaszfalat. Elképzelhető tehát hogy ilyenem van? El szeretnék menni nőgyógyászhoz, hisz ő jobban tudná, de nem tudom hogy mondjam anyának, miért is lenne fontos, a másik ok pedig, hogy az ő nőgyógyásza férfi, és ilyen esetben jobban szeretném egy nőre bízni a vizsgálatot. Olvastam továbbá, hogy komoly következményei nincsenek. Tehát erről érdeklődnék. Előre köszönök mindent!

Szakértőnk válasza a Dupla vagina? kérdésre

Kedves Levélíró!

Lehetséges az is, hogy csak a szűzhártyát érzed, de az is, hogy valóban van egy "fal" a hüvelyedben. Ez olyan fejlődési rendellenesség, aminek sok fokozata van (onnantól hogy pl. csak a hüvely egy része osztott, odáig hogy akár két méh is kifejlődik) és a kezelése sebészi. Enyhébb esetben ez valóban csak egy kisműtét. A pontos diagnózist csak hüvelyi vizsgálat és ultrahang után lehet felállítani.

Tehát a nőgyógyászati vizsgálatot mindenképpen javaslom. Próbálj utána érdeklődni, hogy rendel-e a lakóhelyeden női szakorvos és természetesen választhatod őt is. De semmi rossz sincs abban sem, ha egy férfi vizsgál meg, nem kell előtte szégyenkezned. Anyukádat jobb lenne beavatni, szerintem ha elmondod neki, hogy nehezen ment a tampon felhelyezése, és hogy mire gyanakszol, akkor egészen biztosan megérti majd és elkísér téged. (Még az orvosválasztásban is segíteni fog, hidd el.) Ha semmiképpen nem akarod hogy tudjon róla egyelőre, akkor egyedül is fölkeresheted az orvost.

Üdvözlettel:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor