Ki lehet a babám apukája?

2010.03.18.
nagyon kényes téma!! 31hetes terhes vagyok ezen a héten és sajnos nem vagyok teljesen tisztába azzal,hogy ki a gyerekem apja!! augusztus 14volt az utolsó menszim és augusztus 31én lefeküdtem egymásik fiuval hivjuk x-nek. de elötte a pasimmal is vele már 4hónapja próbálkoztam!! na szóval szeptemberbe már nem jött meg a menszim és elmentem 18a fele u.hra és ott megállapitották hogy 5hetes terhes vagyok, és hogy a fogantatásom augusztus 28án történt. a szülés május 21én lesz,elvileg. de ezek szerint nem lehet az x-é a gyerek nem-? hanem a pasimé mert elvileg mikor én lefeküdtem az x-el 1-2hetes terhes voltam.nem valaki segitsen!! klaudia

Szakértőnk válasza a Ki lehet a babám apukája? kérdésre

Kedves Klaudia!

Én sem tudok sajnos biztos válasszal szolgálni . Ha a koraterhességi ultrahang alapján augusztus 28-ra (vagyis szabályos, 28 napos ciklus esetén a ciklus középidejére, amikor az ovuláció elvieg történik) datálják a fogantatást, akkor nagy valószínűséggel tényleg a barátja az apa. Az adatok alapján szept. 18-án valóban 5 hetes terhes volt.

Biztos választ csak a születés után végzett DNS-vizsgálat adhat, vagy a vércsoportokból lehet következtetni az apa kilétére esetleg. Gondolja át, hogy akarja-e a vizsgálatot? (Mi lesz, ha kiderül, hogy mégsem a párja az apa? Elmondja? Magában tartja hosszú éveken keresztül?) Vagy ha nem végezteti el, fogják-e gyötörni a kétségek, hogy vajon kié lehet a kicsi? Nehéz döntés ez, de egyelőre talán próbáljon csak a születendő kicsi emberre koncentrálni. Neki most egy kiegyensúlyozott, boldog anyukára van szüksége, aki elhalmozza őt a szeretetével függetlenül attól, hogy ki az apukája..

Kívánok további problémamentes várandósságot, könnyű, gyors szülést! Lelje sok örömét a születendő piciben!

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor