A barátomnak állandó korai magömlése van, mit lehet tenni?

2010.03.12.
Arra lennék kíváncsi, hogy mitől lehet az hogy egy fiú( mindíg )hamar elmegy?!...A barátommal is mindíg ez történik...és nagyon bántja őt a dolog!A választ előre is köszönöm!

Szakértőnk válasza a A barátomnak állandó korai magömlése van, mit lehet tenni? kérdésre

Kedves Levélíró!

Már több kérdésben is felvetődött a korai magömlés problémája és elég sokat írtam is róla. Most csak röviden: a leggyakoribb az a helyzet, hogy a korai magömlés tkp. a férfi tapasztalatlanságából ered. Ilyenkor egyszerűen csak nem tanulta meg a férfi kontrollálni az ejakuláció bekövetkeztét (ez eredhet az önkielégítés során kialakult helytelen szokásból, "sietségből" is). Tehát a cél az, hogy ezt a készséget elsajátítsa.

Erre többféle megoldás is létezik: segíthet, ha óvszert használtok, vagy az ún. "elszorításos" módszer, de az is, ha az orgazmus közeledtével kis időre (fél-egy perc) megszakítjátok az aktust úgy, hogy közben a párod más módon igyekszik fenntartani az izgalmi állapotodat. Ehhez persze ki kell tapasztalni, hogy mi az a pont, ahol még megállítható a folyamat. Mindenképpen légy türelmes hozzá (ő is saját magához), mert nem megy egyik napról a másikra a probléma megoldása. A korai magömlésről, annak lehetséges megelőzéséről az alábbi cikkeinkben olvashatsz bővebben:

A korai magömlés okai, és megelőzési technikái

Férfi hiedelmek, avagy ami miatt a fiúknak gátlásaik vannak

Kamaszkori merevedési zavar

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor