Ki írhat fel fogamzásgátlót?

2010.03.10.
Meg szeretném kérdezni,hogy ha el megyek nőgyógyászhoz akkor hogyan fog megvizsgálni ha fogamzásgátló tablettát szeretnék felíratni?
Egyáltalán írna fel nekem?
Megjött már...csak fiatal vagyok...
De ugy érzem h gumival se a legbiztonságosabb ezért jobb lenne a kettö egyszerre! FŐ A VÉDELEM!!!!
Egy Nagykanizsai nőgyőgyász írna fel nekem gyógyszert...?
Nekem 7-8. a körül kéne megjönni-e de az elözö hónapban pedig 27.-én jött meg... :S
Ez most baj?
Ha szeretkezni szeretnénk a barátommal és ha túl nagy a péniszének az átméröje vagyis túl vastag és nem fér be akkor mit tegyünk? mert elég sokáig tartanna újjazással kitágitani de ha meg eröszakkal csináljuk az meg nagyon fájdalmas lenne...mi a teendő?
Legyen szíves válaszolni minnél elöbb a kérdéseimre: Írna fel gyógyszert?
Hogyan vizsgál meg a nőgyógyász?
Baj-e ha ennyivel elöbb jön meg?
Mit tegyünk a barátommal?

Elöre is nagyon szépen köszönöm a válaszát,maga olyan kedves, hogy segít másoknak ;)

Tisztelettel : Brigitta (Puszilom)

Szakértőnk válasza a Ki írhat fel fogamzásgátlót? kérdésre

Kedves Brigitta!

Nagyon aranyos a leveled. Én nem írhatok fel gyógyszert, mert az a szülész-nőgyógyászok privilégiuma, én pedig nem vagyok az. Jelenleg egyébként sem dolgozom, babázok

Nade. A nőgyógyászati vizsgálattól nem kell tartani. A vizsgálat előtt több kérdést is fel fog tenni az orvos arra vonatkozóan, hogy van-e bármilyen betegséged neked vagy a családtagjaidnak. Meg arról is kérdez, hogy mikor volt az első vérzésed és hogy rendszeres-e, mennyi ideig tart stb. Ha panaszod van, akkor azzal kapcsolatban fog feltenni kérdéseket.

Aztán fog megvizsgálni. Ehhez alulról le kell vetkőzni és egy speciális vizsgálóasztalra kell felfeküdni, a lábaidat a lábtartóba heyezve. A vizsgálat két részből áll: megszemléli az orvos a külső nemi szerveket aztán egy speciális ekszközzel feltárja a hüvelyt hogy megvizsgálhassa a hüvelyt ill. a méhszájat. Ilyenkor történik a méhnyakrák szűréséhez szükséges sejtek levétele is. Majd megtapintja a belső női nemi szerveket (méret, elhelyezkedés). Az egyik kezét az alhasra helyezi, a másik kezének néhány ujját pedig a hüvelybe.

Hogy szedhetsz-e fogamzásgátló tablettát, azt vizsgálat után dönti el az orvos. Természetesen Nagykanizsán is kereshetsz fel nőgyógyászt. Választhatsz TB által finanszírozott rendelést (kórházakban, rendelőintézetekben, ingyenes) vagy magánrendelést (fizetni kell érte, viszont mindig ugyanaz az orvos vizsgál, ismer téged stb.). Első alkalommal inkább anyukád kíséretében menj, neki azért van már tapasztalata.

A vérzés lehet szabálytalan, ha csak nem régóta menstruálsz.

A hüvely szerkezete olyan, hogy extrém tágulásra képes (szülés közben képes rajta áthaladni az újszülött). Így a pénisz befogadására is képes. Ennek a kulcsa nem a kitágítás, hanem a megfelelő mértékű izgalmi állapot. Tehát az előjáték, a fokozatos előrehalaladás fontos, hogy ne siettessetek semmit.

Még egy link, itt nézelődj:

http://hu.wikipedia.org/wiki/N%C5%91i_nemi_szervek

Üdv (és puszi!)

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor