Melyik a legbiztonságosabb védekezési forma?

2009.12.09.
Jelenleg 16 éves vagyok, és párkapcsolatot folytatok egy nálam nyolc évvel idősebb fiúval, akit nagyon szeretek. Megbeszéltük, hogy várunk az első aktussal, míg 17 nem leszek (július), de ezt én távoli időpontnak tartom. Nem erőlteti, hogy feküdjünk le, mert szeretné ha "fokozatosan" haladnánk, és nem sérülnénk, de én érzem, hogy mentálisan és fizikálisan is felkészültem az első szexuális együttlétre.
A kérdésem az volna, hogy milyen fogamzásgátló módszert volna célszerű használni? (nem igazán bízok meg csak az óvszerben, nem mellesleg a barátom sem volt még lánnyal, és nem szeretném, hogy hiba csússzon be).
Én a hüvelytablettára gondoltam, de nem tudom, hogy ez mekkora, és kb. milyen mélyre, és egyáltalán, hogyan kell felhelyezni. Urána nézegettem ezeknek a dolgoknak, de orvoshoz nem szeretnék ezzel a problémával fordulni, és a szüleimmel sem vagyok olyan viszonyban az utóbbi időben, hogy ezt meg tudjam higgadtan bezsélni velük.
Nagyon szeretjük egymást, és szeretném ha beteljesülne ez a kapcsolat.

Köszönöm a segítséget

Szakértőnk válasza a Melyik a legbiztonságosabb védekezési forma? kérdésre

Kedves Levélíró!

Ritka az olyan fiú, aki önszántából hajlandó ennyit várni egy lányra, nagyon jó, hogy ennyire figyel rád a barátod!

Én személy szerint az óvszert javasolnám, ha nem jön szóba a fogamzásgátó tabletta. A spermicid anyagok hatékonysága is jó, azonban nagyon oda kel figyeni a szabályos alkalmazásra. A kapható készítmények betegtájékoztatójában szerepel minden, a használattal kapcsolatos információ (a felhelyezésről is). Ennek a fogamzásgátlási formának (a gyártó adata szerint) a Pearl-indexe 0.7-7, vagyis 100, a terméket használó nő között ennyi terhesség következik be egy év alatt. Ezeket a készítményket (hüvelykapszula, tabletta, krém, kúp) patikában lehet beszerezni vény nélkül. Olvass utána a neten, hogy másoknak milyen tapasztalatai vannak a termékkel (Pharmatex), és eldöntitek, hogy szimpatikus-e.

Minden jót:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor