Fertőzés

2009.07.19.
tisztelt doktrnő!
kérdésem lenne hogy,mitöl van az hogy kb1hónapja folyásom volt viszketett és nagyon kellemetlen szaga volt,orvos is látta és kaptam hüvelykuppot,gyógyszet és külsöleg kenöcsöt is,a párom is kaptt gyógyszert meg kenöcsött és szedtük öket amig kelett majd egy idö után elmulott,de most ujra folyásom van és nagyon zavar már és nemszeretnék mindig nőgyógyászhoz járni nincs rá valami olyan kezelés amitöl végre már nem jönne elö?pedig ahogy tudok vigyázok magamra idegen helyen nemülök rá a wc-re,használok hetente 2-szer hüvely öblitöt,minden nep tisztálkodok,a barátomnak nincs semmilyen betegsége,igyhát nemértem mitöl van ez?kérem segitsen!!!
köszönettel Hajni!

Szakértőnk válasza a Fertőzés kérdésre

Kedves Hajni!

Amire nagyon kell figyelni az egyrészt a hüvelyöblítés. Heti 1x is elegendő alkalmazni, és minden 2. használat után az eszközt fertőtleníteni kell, majd az öblítést követően egy Gynoflor nevű hüvelytablettát kell felhelyezni, amiben lactobacillusok vannak, ez segít helyreállítani a normál flórát. Mivel a visszatérő fertőzéseknek gyakran a normál flórának a felborulása az oka, ezért egy 6-os Gynoflort végig el lehetne használni, egyébként heti 1x megelőzésnek elegendő.

Mindezt persze egy ismételt gyógyszeres kezelést követően kellene alkalmazni, mivel most megint van folyás, azt kezelni kell. A leírás alapján vagy egy bakteriális, vagy egy vegyes (baci+gomba) fertőzés okozza a panaszt, amire a legjobb kezelés a gyógyszertári "kevert" kúp. Ez lehet "nystatinos kúp", vagy "CNS" kúp, stb. Ami mellé szájon át szedhető gyógyszer is mehet mindkettőjüknek, ahol legutóbb is. A gyógyulást követően pedig a megelőzésre kell figyelni, ahogy leírtam azt.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor