Lehet, hogy csak túlaggódom?

2023.08.18.
Tisztelt szakértő!
Az van, hogy negyedikes korom óta (az úgy 2019-ben volt, akkor kezdtem el kamaszodni is), volt hogy teljesen random a mellkasamnál beszúrt, nyomott az egyik oldalon. Nem tudom, hogy számít-e, de kiskorom óta tünetmentes asztmás vagyok és a nagymamám pedig szívbeteg. És így ezekben nincs rendszeresség, van amikor hónapokig nincs. Nem tart sokáig, amikor próbálok mélyen lélegezni fáj, de úgy hogy próbáltam mélyen venni a levegőt és megnyomtam párszor a kezemmel, ahol fájt, elmúlt. Mostanában volt párszor, de gondolom a meleg is rátesz, illetve általában olyan tempóban sétálok, mint akit kergetnek, akkor inkább séta közben jött, de van amikor akkor is, mikor nem mozgok.
Ez azért lehet, mert most növésben vagyok vagy esetleg lehet más oka is?
Illetve a másik az, hogy múlthét pénteken, a menstruációm első napján erős hasfájással kezdtem a napot, szóval reggelire levest ettem, aztán bevettem egy fájdalomcsillapítót. Egyáltalán nem használt, aztán még hánytam is háromszor aznap. Utána megpróbáltam több órával később bevenni mégegyet, miután ettem, ugyanez lett a vége ráadásul a hasam is nagyon fájt, szerintem úgy, mint amikor görcsölni szoktam ilyenkor. Mondjuk egész nap úgy fájt. Aztán már többet ezzel meg sem próbálkoztam, akkor egyszer már csak a gyomorsav jött és ennyi. Miután hánytam kicsit kevésbé fájt, volt amikor egy kis időre abbahagyta, de fáztam is, pedig hideg nem volt és lázam se. Szóval ezek után már nem ettem csak vizet és teát ittam, estére egy kis főtt krumplit ettem, az megmaradt bennem. Emlékeim szerint az előző havinál is volt egy enyhe hányingerem 1-2 napig, devalószínűsítem, hogy hiba volt aznap reggelire a leves és az is lehet, hogy amiatt voltam annyira rosszul.
Lehet, hogy csak túlaggódom a dolgokat, de megnyugtatna, ha kapnék valami értelmes választ ezekre. Előre is köszönöm!
14/L

Szakértőnk válasza a Lehet, hogy csak túlaggódom? kérdésre

Kedves Kérdező! Nem, nem hiszem, hogy szív eredetű probléma van, főleg nem négy éve már. De könnyű rövidre zárni, ha háziorvosnak vagy iskola orvosnak szól, néznek EKG-t és vérnyomást. A menstruáció első napján a hasfájás, hasmenés, hányinger mind belefér.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor