Fogamzásgátlónál nem tartottam szünetet, gond?

2018.05.24.
Kedves Doktornő!
2 éve szedek Yasminelle fogamzásgátló tablettát és most először nem tartottam meg a hétnapos szünetet(tengerparti nyaralás miatt). Tehát egyhuzamban beszedtem 42 tablettát a 21 helyett, nem is volt sem pecsételés, sem vérzés a 42 nap alatt. Utána persze rendre megtartottam a 7 napos szünetet, azonban menstruáció helyett 7 napig barnáztam, 1 napig volt rendes, kicsit darabos, friss véres menzeszem, de a többi napon a szünetben csak barnás folyás és gyenge hasi görcsök. A következő levelet elkezdtem a 7 nap után, a barnázás abbamaradt, semmi rendellenességet nem tapasztalok azóta. Mi miatt lehetett hogy nem volt meg rendesen a menstruációm? Esetleg túlságosan elvékonyodott a nyálkahártyám a 42 nap folyamatos szedés miatt?
A párommal végig megszakítással is "védekeztünk" a 2 hónap alatt, terhességre nem gyanakszom. Normális ez a folyás menzesz helyett? Várjam meg ennek a levélnek a végét és ha akkor rendes menstruációm lesz akkor minden rendben van?
Válaszát előre is köszönöm, nagyon aggódom hogy valami maradandó bajt okoztam magamnak ezzel a szünet kihagyással.

Szakértőnk válasza a Fogamzásgátlónál nem tartottam szünetet, gond? kérdésre

Kedves Kérdező! Ugye azért nyilván felborítja a ciklust a végig szedett hormon, amivel nem hagysz időt a megvonásos vérzésnek. Elvileg tankönyv szerint igen, meg kellene jönnie a menstruációnak, de feltehetően majd a következő ciklus közti szünetben áll majd vissza. Ha feltételezzük, hogy terhesség nem lehet, akkor szerintem várd meg a következő vérzést, ha akkor sem normális, menj orvoshoz.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor