Mit tudok tenni?

2017.02.05.
Kedves Doktornő!
Márciusban leszek 15 éves. 52 kg és 171 cm magas lány vagyok.
Mostanában észre vettem, hogy az összes osztálytársnőmnek minimum A kosaras melle van ( de inkább B). Az enyém nagyon nagyon kicsi. Még az A kosaras melltartók felét se tölti ki, ezért push uposat szoktam próbálni, de azok is nagyok szoktak lenni. Ez engem nagyon zavar, mert nem csak a melltartó vásárlást nehezíti meg, még elég rosszul is érzem tőle magamat...Azt látom, hogy a nálam fiatalabbak is nagyobb melltartót hordanak. Tudom, hogy nem csak ez számít, hogy kinek mekkora a melle, de ez engem nagyon zavar.
13 éves koromban egy kicsit elkezdett nőni, de utánna teljesen abba hagyta. Akkor éreztem, hogy mikor nő, mert akkor érzékeny volt a mellem, de már kb 1 éve azt se éreztem, hogy érzékeny lenne vagy nőne.
Azt tudom, nem valószínű, hogy valaha is nagy mellem lesz, mert anyukámnak sincs nagy és a 16 éves nővéremnek sem sokkal nagyobb, mint az enyém. De én nem is szeretnék nagyot, csak hogy ne legyek teljesen lapos, mint most.
Kb mikor fejlődik ki rendesen a mell? Lehet, hogy ekkora marad? Tudom valamivel növeszteni ( természetes módon)? Mit tudok tenni, hogy ne zavarjon ez a helyzet?
Remélem tud segíteni, válaszát előre is köszönöm.
Szép napot!

Szakértőnk válasza a Mit tudok tenni? kérdésre

Kedves Kérdező! Sajnos megjósolni nem lehet, nő-e vagy mekkorára, de 15 évesen még természetesen nőhet, ekkor nagyban folyamatban van a nemi érés. Alkati kérdés egyedül, még talán az édesanyád mell méretétől sem függ, csak sejteti, de a nővéredéi is hasonló, akkor nem biztos hogy változik. Növelni nem tudod, nem tudod serkenteni, még érésben lehetsz, annyi, hogy sportolásnál kifejezetten mellizom gyakorlatokat nem szabad túlzásba vinni, mert a mellizom növekedésével még optikailag is kisebbnek fog tűnni. Push up melltartó szép dekoltázst csinál, fontos hátulütője, hogy ha majd egyszer nemi kapcsolatra kerül a sor, lehet nagyobb bajt lehet csinálni a vele létrehozott csalás miatt. Ezért nagyon durva szivacsos melltartó nem jó szerintem.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor