SOS MI LEGYEN

2015.12.29.
Üzenetem...Felfázás tüneteivel mentem nőgyógyászhoz. Most 5. hónapja szedek fogamzásgátló tablettát.Mindent rendben találtak nálam. Az első 2 hónap kínszenvedés volt. Fájdalmak, stb. De aztán hozzászokott a szervezetem.
De a tabletta mellett sokszor van vérzészavarom. Pl.ul antibiotikum szedése 2hetes vérzést okozott. Kismedencei fájdalom, görcsös alhasi fájdalom menstruáció nélkül. mellfájdalom, menstruáció előtt 1-2nap és menstruáció alatt a csiklóm fáj, állandó égő,viszkető fájó érzés a hüvelyem és környékén(akár a hüvelygomba). Gyakran nyálkás barnás a a menstruációs vérzésem.Gyakran fáj a szex, hiába vagyok nedves. A partnerem állandó 3 éve.Pózváltáskor előfordult, h fehér volt a pénisze a hüvelyemtől.kellemetlen szagúnak találtam a "nedveimet"többször is aktus alatt.
stresszes életvitelt folytatok,kemény fizikai munkát végzek.
Kérdésem, aggódjak vagy ne? Válaszát, idejét előre is köszönöm!

Szakértőnk válasza a SOS MI LEGYEN kérdésre

Kedves Kérdező!

Két dolog állhat a háttérben, a z egyik valóban a fertőzés és elsősorban a hüvelygomba. Mind a fájdalom, viszkető érzés, a megváltozott, nagyobb mennyiségű és kellemetlen szagú (fehér) hüvelyváladék. Ha 5 hónapja volt orvosnál, és bár akkor nem volt, lehet a stresszes életmód mellett azóta is kialakulhatott.

A másik a fogamzásgátló. Elvileg, ha három hónap szedés mellett panaszt okoz, akár végig a ciklus alatt, akár "csak" menstruáció környékén, érdemes váltani.

Mindkét eset felmerülhet, vagy akár mindkettő, felkeresném a nőgyógyászt ismételten, egyrészt a hüvelygomba vagy más fertőzés kizárása és esetleges kezelése miatt, másrészt a meglévő panaszok miatt lehet tényleg változtatni kellene a szedett tabletta fajtáján.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor