Lapos vagyok. Mit csináljak ?

2015.11.13.
2 kérdesem is lenne:
1. 13 éves vagyok és már lassan 1 hónapja azzal gúnyolnak az osztálytársaim (csak a fiúk) hogy "deszka" vagyok ,mert se fenekem se mellem sincs(legalábbis nem nagy)...Mit tegyek hogy abba hagyják ? Milyen ruhákat hordjak stb. ...
2. Van egy fiú aki tetszik nekem az osztályból...de az a baj hogy pont akkor lettem szerelmes belé amikor az egyik legjobb barátnőm elmondta hogy neki is tetszik...keringenek arról pletykák az osztályban hogy én is tetszek a fiúnak...Hogy mondjam el úgy a barátnőmnek hogy nekem is tetszik a srác,hogy ne bántsam meg őt ?

Szakértőnk válasza a Lapos vagyok. Mit csináljak ? kérdésre

Kedves Kérdező!

A kérdéseire válaszolva:

1. Nagyon sok fiatal lány érése nem szembetűnő még 13 évesen. Attól hogy ekkor még nem fejlődnek a mellei olyan ütemben mint másoknak, később elindulnak majd. Vékony testalkatú lányoknál ilyen korban lehet még "lapos" a mellkas. A mellek növekedése és érés ideje függ az öröklődéstől, amin mi nem tudunk változtatni, és a hormonok termelődésétől. Ezt sem siettethetjük, de aggódással és stresszeléssel hátráltathatjuk. A fiatla és éretlen fiúk véleményére bármilyen nehéz is de nem szabad túlzottan figyelni. Érésünkkel az ő véleményük is gyorsan változni fog. Nem kell testhezálló vagy szűk ruhákat hordani, ki lehet próbálni idősebb lánytestvér vagy anyuka segítségével tiniknek késztett melltartó viselését.

2. A barátnő azért barátnő, hogy megbeszéljük vele őszintén a gondolatainkat. Attól hogy tetszik neki egy fiú nem biztos hogy halálosan szerelmes is. El kellene neki mondani mit érzünk, lehet magától megoldódik így a probléma. A fiú véleménye is fontos persze, hogy neki ki tetszik.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor