Főoldal / Szakertő válaszol / Csak lányoknak / Éjjeli gondok
  

Éjjeli gondok

ora 2015-06-07 17:22:17
Tisztelt Doktorúr/Doktornő!
Azzal a gonddal fordulok Önökhöz hogy már nem először fordul elő velem, hogyha túl sok alkoholos italt fogyasztok akkor nem érzem hogy ki kell mennem alvás közben a mosdóba és bevizelek. 14 éves koromig rendszeresen bevizeltem éjjelente, azóta ez elmúlt és sosem történik semmi ilyesmi csak akkor ha sok alkoholt iszok.
Biztos vagyok benne, hogy nem jött vissza ez a gondom hiszen csak ilyenkor fordul elő...a kérdésem az lenne, hogy tudnék ezzel a bevizeléssel kezdeni valamit? Annyira sűrűn nem iszok...de mégis kellemetlen ugye erre ébredni.
A válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel:
Réka, nemsokára 20 leszek és lány vagyok

Szakértőnk válasza a Éjjeli gondok kérdésre

Kedves Réka!

Az alkohol vízhajtó hatású, így fokozza a vizelet termelődését, másrészt a tudatot is befolyásolja, nagy mennyiségben  aluszékonyságot vagy akár eszméletlenséget is okozhat, amikor már a vizelési inger sem ébreszti fel az embert. Valami miatt nálad az éjszakai ébresztés nem működhetett olyan tökéletesen régebben sem , és az alkohol csak ront ezen. Azt hiszem ezeket a helyzeteket csak megelőzni lehet, kevesebb alkohol fogyasztással, vagy valakit megkérhetsz, pl barátnődet, hogy ilyen esetben ébresszen fel, kísérjen ki a mosdóba.Dr. Földi Ildikó - szakértő Dr. Földi Ildikó - szakértő
Hirdetések