Vékonyabb szeretnék lenni!

2015.05.03.
Kedves szakértő!
14 éves lány vagyok,152 cm és 46 kg. Sokan mondják,hogy igen,nincsenek pipaszál lábaim de nem vagyok dagadt sem. De ha megnézem az alakom a tükörben, nem vagyok elragadtatva tőle. Ha már alacsony vagyok,akkor legyek vékony. Saját állításom szerint szűk szárú farmert nem is kéne hordanom, mert vastagnak találom a combjaim. Ráadásul az egész ismeretségi körömben mindenki nagyon vékony,magas és szép alakjuk van...Sportolni sportolok,hetente 3x balettozni járok. Futni sajnos nem futhatok. Az önbecsülésem is nagyon alacsonyan van emiatt,mert nem tartom magam vékonynak. A kérdésem az lenne,hogy mi lenne erre a megoldás?
Előre is köszönöm a válaszát.

Szakértőnk válasza a Vékonyabb szeretnék lenni! kérdésre

Kedves Levélíró!

Kamasz korban a test a hormonok hatására számtalan intenzív, viszonylag gyors változáson megy át, és ezeket lelkileg is nehéz követni. A testmagasságod is valószínűleg fog még nőni, és a testalkatod is változik majd, nőiesedik. Sokféle ember van (magasabb, alacsonyabb, teltebb, vékonyabb), hiszen génjeinkben nagyon sokféle tulajdonságot hordozunk, és ez így jó. Akkor találod meg a harmóniát magaddal, ha el tudod fogadni magad olyannak, amilyennek a természet megalkotott, és ez hidd el, belőled is sugározni fog. Nem hiszem, hogy intenzív diétába kellene fognod, vagy túlságosan erős fizikai aktvitást kellene kezdened. A balett nagyon jó, mert kecses, nőies tartást és mozgást ad, ezt később a saját nőiességed, stílusod kialakításban nagyon jól használhatod.

Amit még az egészségedért és az elhízás megelőzéséért tehetsz, az hogy kerülöd a magas kalória tartalmú ételeket, pl cukrozott üdítők, sütemények, édes és sós rágcsálni valók, túlságosan zsíros ételek és folytatod a rendszeres testmozgást!

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor