Nem szeretem a szexet

2014.08.04.
jó napot! 18 éves lány vagyok, és van egy problémám a szexszel.16 évesen voltam először fiúval , akkor részeg voltam és hagytam magam, úgy gondoltam ki kell próbálnom,de egyáltalán nem élveztem,fel sem izgultam rendesen, pedig tetszett a fiú és szerettem is egy kicsit, de úgy éreztem ez nem megy nekem,azt hittem csak azért mert ez az első és kicsit féltem,elélveztem nagynehezen, de még így sem éreztem semmit. Aztán ugyan azzal a fiúval többször is csináltuk (ő erőltette én nem akartam) akkor józan voltam . És féltem levetkőzni előtte , lehet azért mert én csúnyának érzem magam és féltem hogy neki nem fogok tetszeni,Lehet e miatt nem megy a dolog.Ez után kijelentettem a fiúnak hogy én nem igazán akarok többet szexelni és emiatt szakítottunk is. Azon kívűl még 2 fiúval is próbáltam,hátha velük sikerülni fog, de nem ment .le akart vetkőztetni én meg mondtam,hogy nem akarom. Nem tudom , hogy ez miért van, egyszerűen nem kivánom,nem is látom értelmét az egésznek, miért kell ez az egész testi kapcsolat.persze szeretem a fiúkat és vágyat is érzek irántuk,de amikor arra kerül sor kimenekűlnék a világból is.Most próbálok fogyni,ugy hátha el tudom magam fogadni és lehet akkor menne a dolog, csak az a baj,hogy elképzelem,hogy szeretem a testem és még úgy sem tudom elképzelni,hogy lefeküdjek valakivel, egyszerűen unalmasnak tartom.Magát az orgazmust szeretem az érzést, de azt nem hogy valakivel együtt.Maszturbálni szoktam és álltalában olyankor nem is gondolok semmire,nem fantáziálok,csak az orgazmus miatt csinálom.Ez beteges? Aszexuális vagyok?

Szakértőnk válasza a Nem szeretem a szexet kérdésre

Kedves Levélíró!

Szerintem két dolog is hibádzik nálad a szexualitással összefüggésben, és így nem is csoda, ha nem élvezed az együttléteket. Az egyik (fő) probléma az, hogy nem szereted saját magadat, nem fogadod el magad. Ez feltétlenül fontos ahhoz, hogy el tudd engedni magadat. Jó volna ezen változatni. Ha ehhez az kell, hogy fogsz, akkor rajta! Egészen biztos vagyok abban, hogy ha eléred a kívánt, vágyott alakot, akkor az önbizalmad is nőni fog. Ha pedig szépen érzed magadat, akkor mások is annak látnak!

A másik probléma: hogy nem a megfelelő emberrel és szituációban történtek az együttlétek. Érdemes kivárni azt az embert, akihez igazán vonzódsz (és viszont), és aki egyáltalán nem csak lefektetni akar.. Vele minden más lesz.

Üdvözlettel:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor