Néhány kérdés

2014.04.15.
Kedves Szakértő!
15 éves vagyok, és az egyik kérdésem, hogy fog e még nőni a mellem. Most 75B, nagyon zavaró, hogy kb. 2 éve ilyen és nem nőtt semmit. A többieknek mind sokkal nagyobb és nagyon zavar, mikor előttük le kell öltöznöm. Lassan 2 éve menstruálok, azóta sem nőtt semmit. Ugye fog még valamennyit változni?
A másik: a mellbimbóm körül és a két mellem közt eddig is volt valamennyi szőr, de csak kevés és világos. Most egyre erősebb, közelről látni csak de zavaró, hogy erősödik. Nem borotváltam le meg ilyesmi, magától lett ilyen.
Harmadik: hány éves koráig pattanásos valaki? Nekem viaszos bőröm van, 11 éves koromtól pattanásos, az orromon sok a mitesszer. Voltunk kozmetikusnál, de semmit nem használnak a kezelések. Meddig lesz ez még ilyen? Pattanás már egyre kevesebb van csak a mitesszerek zavarnak.
Köszönöm a választ előre: K

Szakértőnk válasza a Néhány kérdés kérdésre

Kedves Levélíró!

Nem tudok egyértelmű választ adni az első kérdésedre csak annyit, hogy igen, VÁRHATÓAN nő még a melled. Ezt sok tényező befolyásolja, de a testi fejlődésed még folyamatban van.

Előforulhatnak a bőrön sötétebb szőrszálak főleg akkor, ha a hajad sötétsebb árnyalatú. Ha ezek inkább csak pihék, nem erősödnek, akkor teendő nincs velük. Ha férfias eloszlásban jelennek meg: alhason, has közepén egy csíkban, combokra húzódóan, bajusz-szakáll területén, akkor nem árt kikérni nőgyógyász véleményét is.

A bőr tisztasága alkati dolog is, tehát van olyan, akinek felnőtt korában is problémás(abb) a bőre. Várhatóan viszont úgy 18-20 éves korra csökken a pattanások és mitesszerek megejelenése.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor