Abortusz szülői beleegyezés nélkül?

2014.04.10.
Hello.
Elméleti kérdéseim lennének. Sajnos a szüleimmel elég rossz a kapcsolatom, erkölcsi és egyéb nézeteltérések miatt, így előre felkészítem magam pár esetleges balhéra.
Vallási nézeteik miatt nem támogatják a házasság előtti nemi életet, én pedig már nem vagyok ártatlan, ezt tudják, mindent megtesznek, hogy ne tudjunk szeretkezni a barátommal. Így sajnos mi titokban tudunk csak sort keríteni erre, pl elbújunk a pincében, így nem mindig tudunk óvszerrel védekezni, viszont nem bennem élvez el. Persze tudjuk, hogy ez nem a legjobb védekezési módszer, bármikor teherbe eshetek. Vallási nézeteikből adódóan, nekem nem egyeznének bele az abortuszba a szüleim, viszont úgy gondolom korlátozottan cselekvőképesként valahogy ki tudnék harcolni egy abortuszt, hiszen biztos nem hagyja a gyámügy, hogy egy 14 éves, jó középiskolába járó tehetséges lány gyermeket szüljön akarata ellenére. Az nem tudom, hogy számít-e valamit, de a barátom viszont nagykorú (de nem lehet ráfogni liliomtiprást).
A másik kérdésem az lenne, hogy ha a szüleim intézetbe küldenek külföldre, akkor valaki átveheti a gyámom? Mivel elég kicsi dolgok miatt fontolgatják eléggé, és egy intézet az instabil lelkivilágomra csak negatív hatással lenne, gondolom lehet ellene valamit lépni. Legalábbis remélem.
Köszönöm szépen előre is a segítséget, további szép napot/estét kívánok.

Szakértőnk válasza a Abortusz szülői beleegyezés nélkül? kérdésre

Kedves Levélíró!

Nehezet kérdeztél, mert ezek nem elsősorban orvosi, hanem jogi vonatkozású problémák. Úgy gondolom hogy a családsegítő/gyámügy munkatársai tudnak neked a kérdésekre konkrét választ adni. Jelen helyzetben azt mindenképpen fontosnak tartanám, hogy használjatok óvszert minden együttlét során. Nem nagy dolog, hogy a párod mindig tartson magánál. Ha ez bármilyen okból kifolyólag ez nem kivitelezhető, akkor el kell gondolkodni a fogamzásgátló tabletta szedésén.

Nincs esetleg olyan nagyszülőd, rokonod, akivel jobban kijössz, aki mondjuk csak átmenetileg is vállalná a felügyeletedet?

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor