Nem tudom, mi ez...

2014.03.10.
Nagyon régóta (ami jó pár évet jelent) van egy folyásom minden nap (kivétel a menstruációnál), ami fehér, csak ha megszárad, akkor picit sárgás. Most a hétvégén megbetegedtem, valami felső légúti betegség, amivel láz is jár. Azt vettem észre, hogy 1-2 napja barnás színű. Még nem kéne megjönnie, addig még van 17 nap. Ráadásul nem is olyan állagú, mint ami menstruáció előtt szokott jelentkezni 1 nappal. Mi lehet ez? Fájni nem fáj semmim, és nem is viszket. Baj lehet? (És amúgy az eredeti folyás az nem baj, ugye?)
Köszönöm a választ előre is. :)

Szakértőnk válasza a Nem tudom, mi ez... kérdésre

Kedves Levélíró!

A tapasztalt fehér folyás normális dolog, emiatt aggodalomra nincs ok. A barnás folyás oka lehet a lázas betegség, ami akár befolyásolhatja a ciklusodat is. Ha gyógyszert kaptál a betegségedre (antibiotikum), az sajnos növeli a gombás fertőzés kialakulásának az esélyét, ami kellemetlen viszketéssel és rendellenes váladékozással jár.

Egyelőre különösebb aggodalomra nincsen ok. Ha bármilyen panasz lépne fel (bőséges folyás, szokatlan színű vagy szagú váladék stb.), nőgyógyászhoz kell fordulni.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor