Anorexia utáni menstruáció

2014.01.15.
Kedves Doktornő!
Az lenne a gondom, hogy pár éve anorexiával küzdöttem, másfél éve nincs menstruációm.
Azóta rendszeres sporttal (konditerem), és ún. tömegnövelő étrenddel sikerült még több kilóval többet is felszednem mint amennyi az utolsó menstruációmkor volt.
A több mint egy éves kimaradás után elmentem a megye legjobb nőgyógyászához. Felírt egy olyan erős gyógyszert, amit csak 5 napig szabadott szedni. Ennek 4-5 héten belül be kellett volna indítania a tüszőtermelést, peteérést, stb, de csak fehér folyásom volt.
A másik megoldás egy agykéreg műtét lenne (nem hormonprobléma, hanem agyban keresendő), ám a nőgyógyász szerint ez a műtét nagyon kockázatos, nagy valószínűséggel maradandó károsodásokat szenvedek, és nem biztos, hogy helyrejövök. Így nem is ajánlja ezt a beavatkozást.
Nem mondta, hogy menjek vissza hozzá, így annyi lenne a kérdésem, hogy mit csináljak most? Még egy mesterséges ciszta is van most a méhemben.
Célom hogy idén még további 10kg-ot hízzak! De addig mit tegyek itthon amivel segíthetném a folyamatot?
Válaszát előre is köszönöm!
- R., egy kétségbe esett, gyógyulni vágyó 18 éves lány.

Szakértőnk válasza a Anorexia utáni menstruáció kérdésre

Kedves Levélíró!

Nem egészen kerek nekem a történet, mégpedig az agykéreg műtét (?) miatt. Miért lenne erre szükség? Mindenképpen menj vissza a gyógyszert felíró orvoshoz, hiszen sajnos a kívánt, várt eredmény elmaradt. A sportot semmiképpen se hagyd abba, és próbálj ezen túl is változatosan és rendszeresen táplálkozni.

Minden jót, üdvözlettel:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor