Nem kivánom a szexet.

2013.09.30.
Jo napot kivánok.
Én már nem tartozok a kamaszok sorába de attol még nekem is van problémám. 7 éve vagyunk együtt a párommal, 1 éve vagyunk hazasok. A kapcsolatunk kezdetétől jól müködött a szex, nem volt semmi gond imádtam csókolozni, sőt attól indultam be igazán. Kb. 3 éve kezdödött az egész probléma mikor elkezdtem szedni a fogamzásgátlót. Eleinte csak nem volt kedvem gyakran csinálni, majd idővel irritált ha csókolozni akart és ha hozzám ért annyira, hogy teljesen kiakadtam. Nem bírtam elviselni az ilyen fajta közeledését. Fájdalmasan éltem meg minden behatolást és elég gyakran berepedtem több helyen is. Akkoriban a gyógyszer mellékhatására fogtuk az egészet de 1 év után abba hagytam a szedését és mégsem szüntek meg a tünetek, sőt talán felerősödtek. Elég gyengén nedvesedtem ezért vettünk sikósítót is hátha az segít de pont úgy berepedtem utánna is. Azóta mázlija van ha egyszer egy hónapban összejön. Egyszerüen nem érzek semmi késztetést a szex iránt, nem kívánom de ha mégis összejön nagy nehezen van orgazmus a végén és nem is kicsi. Szeretni szeretem, sőt minden vele csinált elfoglaltság jó, tetszik és élvezem is csinálni csak a szex ne kerüljön fel a listára. Nem tudjuk mi lehet az oka ennek az egésznek de ha igy folytatjuk a házasságunk rovására fog menni annak ellenére, hogy minden más tökéletesen müködik. Nem lehet, hogy kiégtem, ahoz még túl fiatal vagyok, csak 27 éves nő vagyok.
Előre is köszönöm a válaszát.
Tisztelettel, K.B.

Szakértőnk válasza a Nem kivánom a szexet. kérdésre

Kedves Levélíró!

A libidó (hosszabb-rövidebb) csökkenése több okból is létrejöhet. Párkapcsolati problémák (ezek nem feltétlenül tudatosulnak), stressz, fáradtság, gyógyszerszedés, terhességgel kapcsoltos félelem stb. , önértékelési problémák mind-mind okozhatnak problémát. A berepedés hátterében a nedvesedés elégtelensége állhat.

Mivel hosszabb ideje vannak nehézségeitek, javaslom hogy keressetek fel szexuálpszichológiával foglalkozó szakembert, aki segít abban, hogy megtaláljátok a probléma gyökerét, illetve megoldási javaslata is lesz.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor