Örökre csőmell?!

2013.03.09.
Jó napot! Nyáron leszek 15 éves. Olyan 9-10 évesen kezdett el nőni a mellem, amik nagyon lassú ütemben 2 évig növögettek. De így is kicsik. Viszont csőmellem van, amivel nem bírok megbarátkozni, próbáltam elfogadni, de nem megy.
12 évesen jött meg először, és azóta kb. nem változott.
Ez a csőmell dolog annyit tesz, hogy a mellbimbóm nem emelkedik ki a bimbóudvarból, a bimbóudvar pedig hatalmas és pufi, viszont az sem emelkedik ki a mellemből. Ilyenkor a bimbóudvar színe olyan, mint a bőrömé. Nagyon ocsmány, mivel a bimbóudvar alatt alig van zsírszövet, sőt, szinte nincs is. A tükörbe nézve csak két kiemelkedő WC papírgurigát látok. A bimbóudvarom kb. olyan 7-8 cm, és a mögötte lévő zsírszövet sem sokkal szélesebb!
A vicces az, hogy nem mindig ilyenek a melleim. Fogdosás vagy hideg hatására a mellbimbóm kiemelkedik, a bimbóduvar összehúzódik, és olyan "ráncos" lesz, és ilyenkor normális mellem lesznek. Ilyenkor is a mellbimbóudvar a mellem aljánál helyezkedik el, de nem feltűnő, és látszik, hogy van még alatta zsír... Ilyenkor a bimbóudvar olyan 3-4 cm.
A kettő melltípusom annyira különbözik, hogy nem is bírom elhinni. Hogyan lehetséges ez?!
Anyukámnak, a nagyszüleimnek és a legtöbb rokonomnak kimondottan nagy melle van.
Semmi fájdalmat nem érzek a melleimben és nem is feszítenek, szóval szerintem már nem fognak nőni.
Alul és hónaljtájt már 10-11 éves korom óta szőrös vagyok, de a szeméremszőrzetem folyamatosan erősödik, emiatt látok esélyt még arra, hogy tart a pubertáskorom.
Tavaly (13 évesen) volt egy nagyon nagy magasságnövekedésem.
Az arcom még nem vékonyodott el, nagyon gyerekes és gyerekháj is van rajta! De amúgy meg magas vagyok, és kerek fenekem van, széles medencecsonttal (Kicsit "szét is szakadt" a bőröm, ahogy megnőtt). Nem vagyok túlsúlyos, de fenék és combtájékon talán van 1-2 kilő felesleg... (alsótestem elég vaskos)
Sírnék a boldogságtól, ha ezek közül valamelyik bekövetkezne:
-A mellbimbóm megunja a kb. 5 éves szolgálatát, és végre folyamatosan normális, kicsi lesz.
-A mellem megnő, és a bimbóudvar alatt is nagy zsírréteg lesz. Így nem zavarna igazán a bimbóudvar.
Lehetséges valamelyik?
Elnézést, amiért hülyén fogalmaztam, és esetleg felesleges információkat is közöltem, de végre normális választ akarok kapni. Emiatt a dolog miatt nincs önbizalmam, és nagyon depressziós vagyok, rengeteget bőgök miatta.
Köszönöm~

Szakértőnk válasza a Örökre csőmell?! kérdésre

Kedves Levélíró!

Azzal nyugtatlak, hogy ha zsírszövet rakódik le melltájékra (és ez várhatóan be fog következni), akkor egészen más formája lesz a melleidnek. Mivel még nagyon fiatal vagy, erre bőven van esély. Valószínűleg 1-2 kiló hízás is befolyásolná a melleid alakját.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor