12 éves lányom furcsán viselkedik

2013.01.08.
Tisztelt Szakértő!
Van egy 12 éves kislányom, aki valószínűleg gyakran önkielégít. A 10 éves fiam jött oda hozzám, mert úgy hallja, mintha a lányom nyögdécselne esténként és őt nagyon zavarja, mert nem tud elaludni. Sőt, a fiam arról is beszámolt, hogy amikor fürdenek (ketten szoktak fürödni a kádban, míg én a picit etetem még), a lányom fogdossa a fiam fütyijét és azt kéri tőle, hogy húzogassa magának, hogy felálljon neki, miközben ő saját magát simogatja a kezével és őt ezt nagyon zavarja. Annyira megijedtem, nem tudtam, mit kellene csinálnom! Normális ez testvérek között, vagy csak én ijedtem meg nagyon? Hogyan vezessem fel a témát egyáltalán a lányomnak? A fiam annyira szégyenlős lett, hogy már fürödni sem mer a tesójával, és már attól is fél, hogy én meglátom meztelenül, pedig sose volt eddig probléma ezzel. Az is előfordul mostanában, hogy a fiam bebújik esténként mellénk az ágyba, amit én inkább tolerálok, a férjem már kevésbé, mert kezd rendszeressé válni, és így a férjem kicsit elhanyagoltan érzi magát... Nem tudom, hogyan térhetnénk vissza a régi kerékvágásba. Nagyon fáradtak vagyunk a férjemmel, hogy a fiúnk közöttünk alszik, és még ehhez hozzájön, hogy többször is kell felkelnem a picihez. De nem akarom a fiamat megbántani, vagy hogy úgy érezze, nem figyelünk rá. Szerencsére a férjem türelmes és megértő, de ha hosszú ideig így folytatódik még, félek, hogy a kapcsolatunknak is ártunk ezzel. Arról nem beszélve, hogy a házaséletünk emiatt nagyon megcsappant... így is sokszor visszautasítom a férjem fáradtságra hivatkozva(persze tudja, hogy egy újszülöttnél ez csak átmeneti), de most hogy ez is közbejött, érzem magunk között is a feszültséget.
Szeretnék segíteni a fiamnak és persze a lányomnak is. Nem igazán tudom, hogy normális-e egyáltalán, hogy 12 évesen minden este önkielégít a lányom? És csak a kíváncsiság viszi rá, hogy az öccsét is "molesztálja" vagy valami más lehet a háttérben? Ebben szeretném a tanácsát kérni!
Köszönettel:
K. Krisztina

Szakértőnk válasza a 12 éves lányom furcsán viselkedik kérdésre

Kedves Levélíró!

Mivel még csak nemrég kezdtél menstruálni, egyelőre ne aggódj. (Természetesen ha volt esetleg szexuáis kapcsolatod és így felmerül a terhesség, akkor tesztet kell csinálni.) Várj türelemmel, és ha 1-2 hónap múlva sem jön meg a vérzés, kérjétek ki gyermeknőgyógyász véleményét.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor