Cypromix után

2012.10.29.
25 éves vagyok, már régóta szedtem a Cypromix nevű fogamzásgátlót. Szépen rendbe hozta a bőrömet, ám amikor abbahagytam, soha nem látott lila, gyulladt pattanások jelentek meg a hátamon, és az arcomon is. Erre újra elkezdtem szedni, a gyulladás el is maradt, az arcom makulátlan, azonban a lila foltok megmaradtak a hátamon. Ezzel próbálok bőrgyógyászhoz fordulni.
Szeretném azonban abbahagyni a Cipromix szedését, mert már nem látom indokoltnak. A kérdésem, hogy milyen gyógyszert javasol, illetve, hogy ha elmegyek nőgyógyászhoz, kérhetem-e tőle, hogy vérvizsgálati eredmény alapján válasszunk fogamzásgátló gyógyszert? Eddig ennek a kérésnek nem örültek, inkább csak felírnának valamit, és ha nem jön be, akkor menjek vissza...
Úgy gondolom, mivel a gyógyszer szedése egyébként is problémát okoz (visszér, hajszálerek megjelenése), kellene csináltatni egy részletes vizsgálatot a gyógyszer felírása előtt. Ön mit gondol?
A segítségét előre is nagyon köszönöm!
Ha pedig tud javasolni valamit a lila visszamaradt foltok eltüntetésére, azt is nagyon köszönöm!
Üdvözlettel

Szakértőnk válasza a Cypromix után kérdésre

Kedves Levélíró!

Az említett gyógyszer szedése hosszabb távon egyébként sem javasolt, a lehetséges mellékhatások miatt. A tünetek rendeződése után néhány hónappal a gyógyszerszedés abbahagyása javasolt, és a tünetek ismételt kiújulása esetéb lehet elgondolkozni a tovább szedésen. Tehát mindenképpen menj vissza a nőgyógyászodhoz, valószínűleg "hagyományos" tablettát fog számodra javasolni, bőrtünetek esetén pedig külsőleges hatású készítményt. (A nőgyógyászok azért tudják, hogy a különböző alkatú, bőrű stb. hölgyeknek melyik tabletták ajánlottak.)

A bőrgyógyászati vizsgálat is indokolt, én úgy gondolom, hogy hámlasztó hatású készítményt kellene használnod a visszamaradt foltokra, de vizsgálatot követően a szakorvos többet tud majd mondani.

Üdvözlettel:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor