szex, szerelem, minden...

2012.10.15.
Kedves Doktornő!
Kicsit hosszú lenne a kérdésem, és több is van. A legrövidebb része talán ez: több helyen olvastam, hogy már az előváladéktól is lehet teherbe esni. Hogyha csak bugyin/alsógatyán értünk össze, lehetséges-e, hogy akár az előváladékból jutott annyi a hüvelyembe, hogy terhes lehessek? A másik: ti az orális örömszerzést is már szexnek neveznétek? Ha volt benne részem, még azért vallhatom magam szűznek? Mert én úgy érzem még az vagyok. És az miért lehetett, hogy párom orálisan kielégített, majd utána folytattuk volna egymás kényeztetését, és mikor csak megérintette a szeméremajkam (ráadásul bugyin át), annak ellenére, hogy jó érzés volt, csak nyúlt a kezem, hogy ne csinálja... És azóta úgy érzem, hogy minden intimebb érintést el szeretnék kerülni vele (talán még a csókot is!), pedig nem csinált semmit, ami nem esett volna jól. Ez azért lehet, mert még csak nem érzem magam készen a szexre, és túl gyors volt a tempó? Vagy miért? És mindezek mellett, nem vagyok benne biztos, hogy szerelmes vagyok. Olykor nagyon annak érzem magam, de valahogy nincs meg az a bizonyos rózsaszín köd érzés... (4 hónapja járunk, első barátom, 18 éves vagyok). És lehet még egy másik fiú felé is vannak érzéseim, de megpróbálom őt elkerülni, hiszen van barátom, de azért csak eszembe jut elég gyakran... Egyszerűen csak nem tudom, hogy amit érzek az szerelem-e, vagy nem, esetleg csak testileg vonzódnék hozzá? A fentebb említett eset előtt például mikor egy hétig nem találkoztunk (suli miatt gyakran megesik), nem azt éreztem, hogy hiányzik, hanem hogy vágyom rá, úgy szexuálisan, nem tudom hogy fogalmazzak... És a kapcsolat elején pedig nagoyn szenvedtem ha akár csak fél napig is nem láttam, mostmár nem.. Vagy ez csak azért lehet mert megszoktam, hogy ritkán látom? Egyszerűen fogalmam sincs, hogy mit érzek...

Szakértőnk válasza a szex, szerelem, minden... kérdésre

Kedves Levélíró!

Az orális együttlét is szex lényegében, ettől független én is úgy gondolom, hogy szűz vagy, hiszen nem történt behatolás. Mindenesetre terhességtől nem kell tartani.

A leírt érzés adódhatott abból, hogy a kielégülés után még nem "esett jól" az újabb inger, ez normális jelenség. Elképzelhető, hogy a mostani érzések összefüggenek azzal, hogy nem állsz még teljesen készen a testi együttlétre, esetleg tartasz a továbblépéstől. A jelenlegi bizonytalanságod nem feltétlenül jelenti azt, hogy bármi gond lenne a kapcsolatotokkal, lehet egy hullámvölgy is. Vagy csak éppen most tartatok ott, amikor a kapcsolat már nem annyira friss és bizsergető. Viszont a jó hír: rajtatok is múlik, hogy ismét fel tudjátok-e pezsdíteni a hangulatot! Közös programok, új helyzetek, élmények..

Minden jót:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor